To tilfældigt forbipasserende blev ramt, da der atter blev åbnet ild på Den Røde Plads på Nørrebro.
Foto: Jens Dresling

To tilfældigt forbipasserende blev ramt, da der atter blev åbnet ild på Den Røde Plads på Nørrebro.

København

Skyderiet på Nørrebro var voldsomt: Gerningsmand ramte tilfældig kvinde bagfra

En 26-årig mand er fængslet i 27 dage, sigtet for drabsforsøg. Han nægter sig skyldig.

København

En svensk kvinde kom cyklende over Den Røde Plads ved midnat mellem onsdag og torsdag, da hun hørte to smæld bag sig. Hun stod af cyklen for at se efter lyden. Umiddelbart efter mærkede hun selv en smerte i underlivet.

Hun var blevet ramt i venstre balde af en kugle, der gik ud igen i maveregionen. Hun kan have været i livsfare som følge af sine kvæstelser.

Den anden, der blev ramt under nattens vilde skyderi på Nørrebro, var heldigere:

Han blev alene strejfet i låret af et af de projektiler, der blev skudt tilsyneladende på må og få ud over Den Røde Plads og Nørrebrogade natten til torsdag. Manden gav den svenske kvinde førstehjælp, til en ambulance nåede frem.

Oplysningerne er kommet frem under dagens grundlovsforhør mod en 26-årig mand, der er sigtet for drabsforsøg efter at have åbnet ild mod flere i den hårdt plagede bydel. Han mistænkes for at have skudt mod en person og for at have ramt to tilfældige forbipasserende, der var så uheldige at stå i skudlinjen, da han skød løs.

Den hårdt sårede kvinde overlevede efter at være blevet opereret på Rigshospitalets traumecenter.

Den mand, der menes at have ramt hende, er efter et grundlovsforhør i Københavns Byret fængslet i 27 dage. Han sad helt roligt gennem grundlovsforhøret i sin blå heldragt og sorte slippers. Hans forsvarer, Louise Høj, talte på hans vegne.

En del unge mænd var mødt frem i retten, men kun en mand og en kvinde iklædt tørklæde var inde i retssalen. Den sigtede talte kort til kvinden, umiddelbart efter at dommeren havde meddelt, at han varetægtsfængsles indtil starten af oktober.

Nægter sig skyldig

Manden sigtes for drabsforsøg og overtrædelse af våbenloven. Han nægter sig skyldig.

Under retsmødet er det kommet frem, at den sigtede, ifølge politiet, er medlem af banden Loyal To Familia. Betjente har mindst 48 gange mødt ham sammen med andre medlemmer af den kriminelle gruppe i blandt andet Nørrebros visitationszone. Han har desuden bandetatovering.

At han er involveret i noget skidt, tyder en ransagning af hans lejlighed på. Her har efterforskere fundet en skudsikker vest. Manden er desuden tidligere straffet for trusler om vold og overtrædelse af våbenloven.

Skuddene faldt lidt før klokken 01.00 i nat. Den mand, der åbnede ild, er set af flere vidner fra lejlighedsvinduer på Nørrebrogade. De har givet politiet et signalement af gerningsmanden, der svarer til den mistænktes, dog med variationer over overtøjets farve.

Under grundlovsforhøret er det kommet frem, at en patrulje fra politiet allerede før det første skud tilfældigvis holdt øje med den unge mand, da da opdagede, at han gik med en pistol i hånden. De satte efter ham, da der var blevet skudt, men mistede ham kortvarigt af syne, inden de få minutter senere løb en mand af samme signalement op på Krogerupgade og anholdt ham.

Den sigtede var på vej ind under en bil og forklarede selv, at han ville gemme sig for skyderiet. Han var efter politiets vurdering forpustet og påvirket af stoffer. Politiet fandt handsker og maske smidt i et levende hegn, hvor de mistede gerningsmanden af syne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

De har fundet 11 patronhylstre på Nørrebrogade mellem Ole Jørgensens Gade og Esromgade. Et tomt magasin lå smidt ved udkørslen fra Esromgade, og pistolen var smidt ved en grønthandler på Nørrebrogade.

Forsøg på at lukke dørene

Anklager Louise Nielsen begærede lukkede døre af hensyn til de ramte og vidner. Forsvarer Louise Høj protesterede, idet hun pegede på, at der fra morgenstunden var så mange oplysninger fremme i pressen, at der næppe kunne komme oplysninger under grundlovsforhøret, ville overraske. Hun pegede desuden på, at en lukning af dørene ville betyde, at politiets efter hendes mening ensidige fremstilling af sagen ville være den eneste udlægning i pressen.

Repræsentanter fra flere medier protesterede også. Der blev foreslået navneforbud. Efter længere tids diskussion om dørlukningen, som de fremmødte ikke måtte overhøre, blev dørene til grundlovsforhøret åbnet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce