0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

En mandag formiddag med let trafik går det gelinde i krydset Bernsdorffsgade/Vesterbrogade, selv om der ikke er blus på lyssignalerne. Men in myldretiden bryder trafikken i det tættrafikerede kryds i København sammen, hvis signalerne er i udu.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Centralt lyskryds i København går gang på gang i sort, og teknikerne aner ikke hvorfor

Når tingene ikke virker, går det op for en, hvor afhængige vi er af, at det hele fungerer. Et lyskryds i hjertet af København har flere gange fået vejtrafikken til at sande fuldstændigt til.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et af Københavns mest trafikerede kryds har det for tiden med at gå i sort.

Det er trafiklysene, der driller. Resultatet er, at det især i myldretiden flere gange har fået vejene omkring krydset Vesterbrogade/Bernstorffsgade til at sande til, mens det at komme gennem krydset bliver en trafikalt set ganske interessant oplevelse.

Hvad der er i vejen, aner teknikerne ikke. De har ellers siden den 19. oktober forsøgt af finde ud af, hvorfor signalerne holder op med at fungere.

»Vi har haft folk til at fejlsøge. En klassisk fejl er, at kabler er gravet over, eller at der kommer vand ind. Men det er ikke umiddelbart tilfældet her«, siger direktør Mikkel Rosing-Schow fra Dynniq, der er med til at stå for lyssignalerne og kablerne i krydset.

»Vi har ikke kunnet finde nogen fejl. Så mange ting er under mistanke. Vi leder efter fejl i programmet, i hardwaren eller i anlægget. Det sidste mener vi at have afkræftet«, tilføjer han.

Der er også ændret på styreprogrammet i teknikken, så signalerne bedre passer til de netop omlagte busruter i det indre København. Om det laver unoder er med i undersøgelserne.

Vigtig rute for hovedstadstrafikken

Hvornår trafiklysene atter kommer til at fungere uden afbrydelser, er uklart. At det er et skidt sted af have tekniske problemer er tydeligt, når fejlen rammer myldretidstrafikken. Krydset er et af de centrale i København med Hovedbanegårdens busterminal tæt på og den intense trafik til og fra Ring 2 nede ved Kalvebod Brygge.

Det bliver ikke bedre af, at der hersker en vis usikkerhed om, hvordan biler, busser og cykler skal agere, når signalerne går i sort. Det er noget med højrevigepligt og med at lade være med at køre ind i et kryds, man ikke kan komme ud af igen, der går galt, så alle kommer til at spærre for alle, og trafikken går helt i stå.

Resultatet har været klumper i de mange busruter, der kører forbi stedet, og solide kødannelser på vejene omkring krydset.

Google Maps
Foto: Google Maps

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden