Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Alt om FV19


  Mette Frederiksen udtaler sig til pressen i Bibliotekshaven efter Lars Løkke Rasmussens meldinger om en eventuel S-V regering.

FV19
Foto: Peter Hove Olesen

Mette Frederiksen udtaler sig til pressen i Bibliotekshaven efter Lars Løkke Rasmussens meldinger om en eventuel S-V regering. FV19

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette Frederiksen er forbløffet over Løkkes udmelding om SV-regering

Socialdemokratiet går til valg på en ét-parti-regering, siger S-formanden.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, mener, at afstanden til Venstres politik er for stor til, at der kan skabes en eventuel SV-regering.

Det siger hun på et pressemøde, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har talt for en SV-regering for at holde de yderste højrefløjspartier uden for indflydelse.

»Jeg har en lille smule svært ved at tro på oprigtigheden i det, Lars Løkke Rasmussen siger i dag«, siger Mette Frederiksen.

Meldingen fra Lars Løkke Rasmussen kom torsdag efter halvanden uges valgkamp.

En række forskelle

Mette Frederiksen lister en række forskelle op på Socialdemokratiet og Venstre, som hun mener betyder, at der ikke kan dannes en eventuel regering.

»De politiske uenigheder er af sådan en karakter, at en sådan regering ikke kan komme på tale«, siger Mette Frederiksen.

Hun peger blandt andet på centraliseringsspørgsmålet, pension, ulighed, velfærd og den grønne dagsorden.

»Danmark er blevet voldsomt centraliseret som følge af Lars Løkkes centralreform. Vi vil gerne gå den anden vej«.

» Jeg kunne nævne, at vi blev smidt ud af forhandlingerne om seniorførtidspension. Der er en forskel på, om man tror på en egentlig ret til seniorpension«.

»Jeg kan ikke anbefale en SV-regering med de uenigheder, som jeg blandt andet har været inde på her«, siger Mette Frederiksen.

Deler Løkkes frustration

Lars Løkke Rasmussen kom med den overraskende udmelding i en samtalebog, der udkommer torsdag med navnet 'Befrielsens Øjeblik'.

Her peger han på det opbrud, der er i dansk politik, som årsagen til en eventuel SV-regering, hvis de borgerlige taber magten på grund af ultimative krav fra de yderste højrefløjspartier.

Mette Frederiksen kæmper også med en del krav fra venstrefløjen, hvis hun vil være statsminister. Hun deler en del af statsministerens analyse.

»Jeg deler statsministerens frustration over mængden af ultimative krav, der er kommet i dansk politik og mængden af løfter, som alle ved ikke har nogen gang på jord«, siger Mette Frederiksen.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

 • Fotofortællinger bringer dig usædvanlig tæt på

  Politiken-fotografer har fået særlig adgang til de to statsministerkandidater

  Alt om FV19

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden