Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette Frederiksen venter ikke regeringsaftale foreløbig

Fredag i næste uge samles det nye folketing for første gang. Mette Frederiksen regner ikke med aftale inden.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nu en uge siden, at forhandlingerne om at danne en ny regering blev indledt af Mette Frederiksen efter valget, hvor rød blok fik flertal.

Den kongelige undersøger og S-formand giver udtryk for, at hun ikke har travlt, selv om det nye folketing samles officielt fredag i næste uge, hvor medlemmerne skal skrive under på, at de vil overholde grundloven.

Hun tror ikke, at der er en regering klar inden da.

»Det tror jeg ikke, og det har jeg ikke stillet i udsigt på noget tidspunkt. Vi afsætter den tid, der skal til, og så må vi se, om vi lander«, siger Mette Frederiksen.

Hun vil ikke konkludere nærmere på lørdagens forhandlinger med SF, Enhedslisten og De Radikale, som alle har været forbi ad to omgange i Landstingssalen på Christiansborg, hvor forhandlingerne foregår.

De største udeståender er økonomi og udlændinge, og lørdagen blev brugt på så småt at udarbejde en hensigtserklæring, hvor de tre kommende støttepartier kan udtrykke deres forventninger til en etpartiregering.

»Vi er blevet mere konkrete, men du får ikke nogen til at sige, hvad der sker i forhandlingslokalet. Dagen i dag har modsat de andre handlet om de store politikområder«.

»Jeg har det grundlæggende sådan, at der er så mange danskere, der har stemt ikke bare for en ny regering, men for en ny retning, ikke mindst på velfærd og klima«.

»Det synes jeg, vi skal levere på, og det er opgaven i forhandlingslokalet«, siger Mette Frederiksen lørdag aften efter forhandlingerne.

Forhandler videre søndag

Lykkes det Mette Frederiksen at danne regering, bliver hun den blot anden kvindelige statsminister og samtidig den yngste. Hun vil dog ikke spå, om det lykkes.

»Det tør jeg ikke sige noget om. Jeg kan begynde at se konturerne af ting, hvor vi kan rykke rigtig meget. Og så er der områder, hvor problemerne er velkendte og svære at håndtere«.

»I dag er vi begyndt at gå meget konkret til værks på noget af det, men jeg kommer ikke til at sige mere«, siger Mette Frederiksen.

Partierne samles igen søndag formiddag.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden