Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: Ritzau

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye Borgerlige mangler at få godkendt underskrifterne

Partiet skal havde godkendt 20.109 vælgererklæringer for at få det blå stempel.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Partiet Nye Borgerlige kalder til pressemøde klokken 13 på en mondæn adresse i kvarteret omkring Kongens Nytorv i det indre København. Men selv om partiet efter eget udsagn har samlet underskrifter nok, så er partiet endnu ikke berettiget til at stille op ved det næste valg til Folketinget.

Det skriver Ritzau. Det er Indenrigsministeriet, der afgør, hvilke partier der kan stille op til valg. For at blive opstillet skal et parti femten dage inden valget aflevere et antal vælgererklæringer til ministeriet. Det er formularer, hvor personer, der kan stemme ved valget, giver til kende, at de godt vil støtte, at partiet stiller op.

En ud af 175 skal skrive under

Et parti, der vil opstilles, skal aflevere et antal erklæringer, der svarer til 1/175 af alle de gyldige krydser, der blev sat ved sidste valg til Folketinget. Det var i juni sidste år, hvor Thorning-Schmidt afgav magten til Løkke Rasmussen. Dengang blev der afgivet 3.518.987 gyldige stemmer. Det betyder, at et parti i denne valgperiode skal aflevere 20.109 gyldige vælgererkæringer for at komme på stemmesedlen næste gang.

Indenrigsministeriet skal verificere hver enkelt vælgererklæring og behandle anmodningen om at blive opstillet. Det bliver eksempelvis undersøgt, om samme person har afgivet flere erklæringer. Det må man nemlig ikke.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Ritzau kan sagsbehandlingen tage et par uger, før Indenrigsministeriet afgør, om der er afleveret tilstrækkeligt mange gyldige vælgererklæringer til at blive opstillet til Folketinget. Partiformand Pernille Vermund har angiveligt bedt om at blive opstillet under liste D.

Det var det bogstav, som det hedengange parti Centrum-Demokraterne stillede op under.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden