Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: Ritzau

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye Borgerlige ønsker sig tilbage til de gode gamle dage

Partiets vigtigste mærkesag er udlændinge, men det vil også have Danmark ud af EU.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Partiet Nye Borgerlige styrer mod stemmesedlen ved næste valg til Folketinget. Men hvad vil partiet, der har Pernille Vermund i spidsen? Vi har kigget på det principprogram, som ligger på partiets hjemmeside. For at skrive det kort, så får man den tanke, at Nye Borgerlige ønsker sig tilbage til de gode gamle dage:

Partiet vil stå værn om danske værdier som fællesskab, ansvar og tryghed, der er under pres på grund af indvandring og flygtningestrøm. Det vil rykke beslutningerne ud til de borgere, de betyder noget for, og fjerne al det bureaukrati, der er vokset ud af offentlige myndigheder med struktur-, kommunal- og politireformerne. Vi skal ud af EU og alle konventioner og internationale aftaler, der forhindrer danskerne i at være herrer i eget hus. Og landmændene og fiskerne skal løsnes fra snærende bånd, der forhindrer dem i at leve af naturen.

Programmet er opdelt i fem principper, som vi gennemgår herunder.

Stærkt kulturelt fællesskab

»Der findes mange dejlige steder på jorden, men der er noget helt særligt ved Danmark. Danmark er vores«.

Det er et privilegium at være dansk statsborger og derfor skal udlændinge kun have statsborgerskab, hvis de bidrager positivt til det danske samfund og vil tilpasse sig vores land. Partiet vil kun modtage indvandrere, der har et job på hånden i Danmark.

LÆS ARTIKEL

Dømmes man for terror eller landsskadelig virksomhed, så ryger statsborgerskabet. Ingen flygtninge skal søge asyl i Danmark - hjælpen skal gives i nærområdet. Danmark skal tage et antal forfulgte flygtninge fra FN's flygtningelejre. Kriminelle udlændinge skal udvises ved dom, og konventioner og aftaler, der forhindrer dansk frihed og lykke, skal opsiges.

Mindre stat, mere menneske

»Det skaber værdi i livet at kunne forsørge sig selv og sin familie«.

Pengene ligger bedst i borgernes lommer, så det offentlige skal løse færre opgaver, danskerne skal have frihed til at indrette sig, som de lyster. Virksomheder og iværksættere skal tilgodeses med lavere skatter, færre regler og færre tilskud, der skævvrider konkurrencen. Kontrol af offentligt ansatte skal begrænses. De skal bruge tiden på kerneopgaven og ikke rode med papirer. Politiet skal opklare forbrydelser, lærere skal undervise.

Store reformer har flyttet beslutningerne væk fra borgerne. Det skal vendes på hovedet. Skat er blevet en stat i staten, det skal forenkles, så enhver føler sig »tryg i forhold til sin økonomi«. Ejendomsskatterne skal ned, og arveskatten skal væk. For at skabe tryghed.

Fælles ansvar for samfundets svageste

»Det ligger dybt i vores kultur, at vi er solidariske og tager os af hinanden«.

Samfundet skal kun hjælpe dem, der ikke kan klare sig selv. Svage ældre, udsatte børn og folk med sygdomme i krop og sind skal have hjælp. Barnets tarv skal veje tungest i skilsmissesager, og hverken mor eller far skal »uberettiget« kunne fratage barnet retten til at være sammen med begge forældre. Den sociale indsats skal sikre, at arbejdsløse kan tage vare på eget liv i stedet for at blive hængende i det offentlige system.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Familien og de nærmeste skal have mulighed for at tage sig af en nær ven eller familiemedlem, der er syg eller misbruger. I stedet for det offentlige. Danskere skal foran udlændinge i køen til almene boliger, så ingen danskere ufrivilligt lever på gaden. Skatten skal finansiere sundhed og uddannelse til alle, men private kan lige så godt levere ydelsen. Den kriminelle lavalder skal ned.

Fornuftig beskyttelse af vores naturværdier

»Den danske natur og det danske kulturlandskab giver os værdi i livet«.

Skoven er ikke bare træer og planter, men natur og kulturminder skaber værdi for mennesker på tværs af samfundslag. De skal beskyttes mod forurening, og adgangen til naturen skal være fri. Dansk landbrug og fiskeri skal have optimale betingelser for at leve på markedets principper uden konkurrenceforvridende tilskud. Bureaukrati, regler og kontrol, der strider mod sund fornuft, skal væk.

LÆS ARTIKEL

Regler skal væk, så fiskere igen kan leve af at have et mindre fartøj langs de danske kyster. Enhver regel, der forhindrer landmænd i at dyrke jorden effektivt og bæredygtigt, skal væk. Der skal ryddes op i miljøafgifter, »som primært er til for at skabe indtægter til staten«.

Frihed, folkestyre og national suverænitet

»EU er i dag et monstrum af regler og love, som ingen kan overskue«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Danmark skal ud af EU og søge en løsere tilknytning på linje med Schweiz, for danske borgere skal selv bestemme over, hvem der skal have del i velfærden, hvem der skal have opholdstilladelse, hvordan miljøkrav fastlægges m.m.

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention skal ændres, så kriminelle udlændinge kan udvises straks efter dom (konventionen giver ret til familieliv, hvilket kan bremse udsendelse, red.). Partiet er klar til at opsige konventionen, hvis den ikke bliver ændret. Statsløsekonventionen, der var genstand for et større politisk drama for nogle år siden, skal opsiges, så danskerne selv bestemmer, hvem der får statsborgerskab. Og flygtningekonventionen skal enten opsiges eller reformeres efter samme princip.

For »erfaringen viser, at de store flygtningestrømme fra afrikanske og arabiske lande skaber kulturelle og økonomiske problemer i modtagerlandene«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden