Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Pia Kjærsgaard skred ind over for Enhedslistens Pelle Dragsted, som under en debat i folketingssalen i dag beskyldte DF's Kenneth Kristensen Berth for at komme med racistiske udtalelser.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Man diskuterer ikke med formanden. Overhovedet!«: Pia Kjærsgaard griber ind, efter at DF'er bliver beskyldt for racisme

Folketinget stemmer torsdag om et omfattende forslag om ændringer af udlændingeloven, der giver ophedet debat.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om der på forhånd er flertal for en lang række stramninger af den danske udlændingelovgivning, kaldet paradigmeskiftet, så giver forslaget anledning til heftig debat i Folketinget torsdag.

Så heftig, at Enhedslistens Pelle Dragsted undervejs beskylder DF's Kenneth Kristensen Berth for at komme med racistiske udtalelser.

»Det kan godt være, at jeg skulle have været blevet tykhudet efterhånden. Men jeg bliver stadig chokeret over den form for racistiske udtalelser, hvor man lægger en hel befolkningsgruppe for had«, siger Dragsted

Anledningen er, at Berth efter en kommentar om dansk og svensk integrationspolitik stiller spørgsmålet:

» Er erkendelsen ikke bare den, at integrationen af folk fra overvejende muslimske lande, den kan ikke lade sig gøre? Kan hr. Pelle Dragsted pege på et eneste vesteuropæisk land, der har formået at integrere de muslimer, der er kommet til deres lande? Bare et?«

Det er den udtalelse, som Dragsted mener er racistisk. Men det må man ikke sige i Folketingssalen, lyder det prompte fra folketingsformand Pia Kjærsgaard (DF).

»Det der vil jeg have mig frabedt. Det beskylder vi ikke hinanden for«, siger Kjærsgaard, hvorefter Dragsted replicerer:

»Hvis man siger, at en hel befolkningsgruppe ikke kan integreres, så vil jeg forbeholde mig ret til at kalde det et racistisk udsagn«.

»Man diskuterer ikke med formanden. Overhovedet«, fastslår Pia Kjærsgaard, hvilket Dragsted så tager til efterretning.

Berths partifælle indfødsretsordfører Christian Langballe (DF) tager senere i debatten tråden op igen:

»Jeg føler mig kaldet til at tage ordet på grund af det uværdige udtryk, hr. Pelle Dragsted har brugt ved at bringe racisme og raceideologi ind i en diskussion om islam og muslimer og parallelsamfund«, siger Langballe.

»Det er kompromitterende for Enhedslisten, der aldrig har gidet tage den diskussion, at folk, der har noget væsentligt at sige om islam og den muslimske indvandring, bliver skammet ud på den måde«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden