Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Skatteminister Morten Bødskov (S) afliver Løkke-regerings løfte om, at der kommer styr på inddrivelse af ny gæld i år.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister: Redningsplan for Skat mangler milliarder her og nu

Skatteministeren afliver Løkke-regerings løfte om, at der kommer styr på inddrivelse af ny gæld i år.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Trods forsikringer fra den tidligere regering om, at genopretningen af det skandaleramte skattevæsen kører i den rigtige retning, er missionen tættere på at køre i grøften end at køre i mål.

Den storstilede redningsplan mangler nemlig akut milliarder for at kunne fortsætte.

Det skriver Berlingske.

Allerede fra nytår kan det blive nødvendigt at 'trække stikket på helt grundlæggende systemer'. Det vil ske, hvis ikke det lykkes at finde ekstra penge til at holde driften kørende af de igangsatte projekter, som tilsammen udgør genopretningen af hele skatteområdet.

Sådan lyder meldingen fra skatteminister Morten Bødskov (S). Meldingen kommer på baggrund af et såkaldt kasseeftersyn, som den nye S-regering har foretaget som led i den politiske overdragelsesforretning.

»Det billede, jeg kan se nu, er et billede af, at Løkke-regeringen har efterladt en milliardregning på skatteområdet og enorme uløste problemer. Det må jeg bare konstatere«, siger Morten Bødskov til Berlingske.

I 2016 blev et bredt flertal i Folketinget enige om et investeringsprogram. Derigennem blev der afsat 6,6 milliarder kroner til genopretningen af det danske skattevæsen.

Penge skal findes på finansloven

I alt er der over de seneste år ifølge Løkke-regeringen brugt 13 milliarder kroner for at få bragt skatteforvaltningen på ret køl.

Ikke desto mindre mangler der allerede fra nytår penge til den løbende drift. De penge skal nu findes på den kommende finanslov.

Morten Bødskov mener samtidig, det er urealistisk, at inddrivelsen er normaliseret for fremtidig gæld, når 2019 er omme. Det lovede Karsten Lauritzen (V) ellers som skatteminister.

Karsten Lauritzen afviser at have tegnet et for rosenrødt billede af genopretningen.

»Det er rigtigt, at der mangler penge. Det kan ikke være en overraskelse for ret mange. Jeg ved godt, at det er træls at få regeringsmagten, og så skal man samle den regning op«, siger han til Berlingske.

Erik Frøkjær, lektor i datalogi ved Københavns Universitet, kalder udviklingen 'katastrofal'.

»Man kan ikke, synes jeg, ved sine fulde fem have tillid til, at genoprettelsen er i gode hænder«, siger han.

Men hvis det viser sig, at den tidligere regering har skabt et falsk billede af indsatsen for at genoprette skattevæsenet, vil det være en skandale. Så klar er meldingen fra SF's politiske ordfører, Karsten Hønge.

»Det er da en skandale, hvis det viser sig, at den tidligere regering har holdt ting skjult, og at de har spillet et dobbeltspil«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden