0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mogens Jensen ændrer mening om øremærket barsel

I lørdags kunne Politiken fortælle, at regeringen vil søge dispensation fra det EU-direktiv, der øremærker to måneders barsel til fædrene. Men det er ikke længere planen, skriver ministeren på Twitter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

På Twitter meddeler Mogens Jensen, at det ikke længere er planen at søge dispensation fra et EU-direktiv om øremærket barsel.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) fortalte i sidste uge, at han ikke er tilhænger af det, han kalder ’tvang’, når det handler om fordeling af barsel. Derfor ville han søge dispensation fra EU-direktivet om to måneders øremærket barsel til fædrene, der blev vedtaget i foråret.

I interviewet forklarer ministeren, at regeringen vil tydeliggøre, at fædre har ret til 16 ugers barsel. Det skal ske igennem en ordning, hvor begge forældre får ret til 16 ugers orlov efter moderens 14 ugers barselsorlov. Men barslen skal altså ikke øremærkes.

Mens meldingen fik opbakning fra 3F, mødte den kritik andre steder.

En ’misforståelse’

Noget tyder på, at ministeren har taget kritikken til sig. Der har været tale om en misforståelse, meddelte Mogens Jensen på Twitter i aften.

»I næste uge holder jeg møde om forældreorlov med parterne. For at udrydde alle misforståelser: regeringen vil overholde og implementere direktivet om forældreorlov. Men vi skal videre med generel ligedeling af orlov med størst mulig fleksibilitet for familien«, skriver han på sin Twitter-profil.

Det vækker begejstring hos formand i Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen. Hun var en af dem, der sidste uge kritiserede ministeren for at ville undgå EU-direktivet. Derfor er hun lettet over, at Mogens Jensen har ændret holdning.

»Det er den helt rigtige beslutning, som vil få mange positive følgevirkninger for ligestillingen i Danmark«, siger Camilla Gregersen.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Mogens Jensen. Ministeren vil først udtale sig om øremærket barsel, efter han i næste uge mødes med arbejdsmarkedets parter for at drøfte emnet.

Læs mere: