0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mette Frederiksen: Tal giver grund til en smule optimisme

Sundhedsfaglige vurderinger er afgørende for, hvornår samfundet åbner igen. Hensyn til erhvervsliv vejer også.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Politik

Statsminister Mette Frederiksen (S) har på et videomøde med fagbevægelsen, erhvervsorganisationer og store danske virksomheder drøftet mulighederne for at åbne samfundet igen.

Det siger hun på et kort pressemøde.

»Noget af det, vi har brugt mest tid på at diskutere, er, hvordan vi får genåbnet Danmark på den klogeste måde«, siger statsministeren.

»Og der sidder vi selvfølgelig som regering først og fremmest og kigger på sygdommen og virussen og danskernes sundhed, men også på, hvordan vi gør det på en måde, så vi får sat gang i noget yderligere samfundsaktivitet«.

På mødet har parterne, det vil sige virksomheder, erhvervsledere og fagbevægelse, aftalt at arbejde sammen og diksutere på sektorniveau, hvordan man kan bane vejen for en åbning af samfundet.

Mette Frederiksen gentager desuden det budskab, som hun ytrede i et facebookopslag lørdag. Nemlig at der lige nu er grund til en smule optimisme.

Gennem de seneste dage har tallene for antallet af danskere, som er syge med Covid-19 forårsaget af coronavirus, udviklet sig på en måde, som tyder på, at det virker at holde samfundet lukket og begrænse fysisk kontakt.

Vil ikke til at gå ned i nogen scenariespor

Statsministeren ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, hvilke scenarier regeringen arbejder med i forhold til en genåbning af landet, som indtil videre er delvist lukket frem til efter påske 13. april.

»Jeg kommer ikke til at gå ned i nogen scenariespor. Det skal vi nok gøre med det samme, vi er klar til det«, siger Mette Frederiksen.

»Men igennem de seneste døgn har vi set tallene udvikle sig på en måde, som tyder på, at alt det vi gør hver for sig og i fællesskab med at holde afstand nytter«.

Økonomiske hjælpepakker

Mødet handlede også om de økonomiske hjælpepakker, som regeringen håber kan få erhvervslivet gennem coronakrisen.

De sidste uger har milliarderne rullet ud af statskassen, efter at regeringen har præsenteret den ene hjælpepakke efter den anden til erhvervslivet, der kæmper for at overleve konsekvenserne af coronavirusset.

Ifølge statsministeren tyder det på, at hjælpepakkerne virker. Hun afviser ikke, at der kan komme yderligere tiltag.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce