0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Aleksander Klug/Aleksander Klug
Foto: Aleksander Klug/Aleksander Klug

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har meldt sig ind i protestgruppe mod Inger Støjberg.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Første blå folketingsmedlem melder sig ind i Støjberg-protestgruppe

Løsgænger og Fremad-stifter Simon Emil Ammitzbøll-Bille føler sig provokeret af udmelding fra Støjberg.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Stifter af partiet Fremad og løsgænger i Folketinget Simon Emil Ammitzbøll-Bille har meldt sig ind i en protestgruppe på Facebook mod Inger Støjberg (V).

Gruppen hedder 'Danskerne støtter IKKE Støjberg' og har torsdag formiddag 123.000 medlemmer.

Ammitzbøll-Bille er efter eget udsagn det første folketingsmedlem fra blå blok, som melder sig ind i gruppen.

»Jeg er blevet provokeret af, at Inger Støjberg siger, at det kun er for stærkt venstreorienterede«.

»Støtten til retsstaten er ikke et højre- eller venstreorienteret projekt«.

Retsstaten bør i stedet være noget, som alle bakker op om, siger han.

»Jeg vil ikke finde mig i, at hvis man ikke falder for den støjbergske spin om at gøre det til en folkeafstemning om hende selv, så skal man udråbes som venstreorienteret. Vi er mange borgerlige, der synes, at retsstaten er vigtig«, lyder det.

Bille: Ministre er ikke hævet over loven

Gruppen er opstået, samtidig med at Instrukskommissionen afhører vidner i en sag om en ulovlig instruks, som Inger Støjberg gav i 2016, da hun var udlændinge- og integrationsminister. Den handlede om, at alle asylpar, hvor den ene var mindreårig, skulle adskilles.

Inger Støjberg var udlændinge- og integrationsminister i Venstre-regeringen, som trådte til i juni 2015.

I november 2016 blev regeringen udvidet til også at omfatte De Konservative og Liberal Alliance, hvor Simon Emil Ammitzbøll-Bille var medlem.

Han understreger, at instruksen blev givet, da Venstre sad alene i regering.

»Men jeg har den holdning, at hvordan retsstaten og loven ser ud afhænger ikke af, om det er venner eller fjender. Det handler om, at vi alle er lige for loven, og ministre er i særdeleshed ikke hævet over loven«, slår Ammitzbøll-Bille fast.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden