0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Jakob Ellemann: »Ja, jeg tror på, hvad Inger siger«

V-formanden siger ved sommermøde, at Venstres folketingsgruppe bakker op om partiets næstformand.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Inger Støjberg og Jakob Ellemann-Jensen næstformand fotograferet på Venstres Landsmøde sidste år.

Politik

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har tillid til partiets næstformand, Inger Støjberg, som i øjeblikket er i centrum for en undersøgelse i Instrukskommissionen.

Det siger formanden fredag under et interview med TV 2 News' Søren Lippert ved Altingets sommermøde i København.

Her bliver Jakob Ellemann-Jensen spurgt, om han tror på, hvad Inger Støjberg siger.

»Ja, jeg tror på, hvad Inger siger. Og jeg har tillid til Venstres næstformand. Det kan jeg forsikre«, siger formanden.

Sagen i Instrukskommissionen handler om unge asylpar, der blev adskilt, og hvor den ene var mindreårig. Parrene blev i 2016 adskilt på ulovlig vis uden at få en individuel sagsbehandling.

Inger Støjberg ønskede som daværende udlændinge- og integrationsminister at få alle parrene adskilt, hvilket 10. februar 2016 også blev kommunikeret ud i en pressemeddelelse, der kom til at fungere som en instruks.

Hun har under afhøringen imidlertid henholdt sig til et ministernotat, som hun godkendte 9. februar 2016. Her fremgik det, at adskillelser skulle bero på en konkret vurdering.

Inger Støjberg har sagt, at notatet var hendes 'grundpræmis' for hele sagen, men hun havde ikke omtalt notatet i offentligheden, inden hun i maj blev afhørt i Instrukskommissionen.

Borgerlige partier har kritiseret Ellemann for vag opbakning

Nogle partier fra blå blok har kritiseret Jakob Ellemann-Jensen for at være for vag i sin opbakning til Inger Støjberg.

Det afviser han.

»Jeg synes ikke, at jeg skal gå ud og blande mig i en kommission, hvor der verserer en sag. Det kan andre gøre på en anden måde«, siger han.

»Jeg synes, det er mest ordentligt, at jeg holder min mund, indtil kommissionen er færdig med sit arbejde«.

» Det ændrer ikke på, at jeg bakker min næstformand op, at vi i folketingsgruppen bakker vores næstformand op, at vi støtter Inger, og at vi er klar over, at det med at være i sådan en kommission ikke er skæg og ballade«, siger han.

ritzau

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce