0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

Over tre millioner personer skal have gavekort på 1.000 kroner, hvis det står til regeringens støtteparti.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Danskere med en indtægt på under 32.000 kroner om måneden skal have et gavekort på 1.000 kroner, så de for eksempel kan komme i Tivoli, foreslår Enhedslisten.

Politik

Alle udeboende personer over 18 år med en månedlig indkomst før skat på op til cirka 32.000 kroner skal have et oplevelsesgavekort på 1000 kroner. Det mener Enhedslisten.

Meldingen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere på måneden sagde, at regeringen med et fradrag vil gøre det billigere for danskerne at spise på restaurant eller overnatte på hotel. Forslaget er en del af de igangværende finanslovsforhandlinger. Her forhandler regeringen intenst i disse dage med især støttepartierne De Radikale, Enhedslisten og SF.

Victoria Velasquez, der er Enhedslistens erhvervs- og beskæftigelsesordfører, mener, at et gavekort på 1.000 kroner vil gavne i de kommende jule- og vintermåneder.

»Hele coronakrisen har været hård og ikke mindst det mørke efterår, hvor der har været behov for yderligere restriktioner. Med et oplevelsesgavekort kan vi give folk en på opleveren og lidt lys i vintermånederne. Det synes jeg ærlig talt, de har fortjent«, siger hun i en skriftlig kommentar.

»Og samtidig sætter vi gang i oplevelsesøkonomien. Det vil være særlig godt for de mange små virksomheder og lønmodtagere i brancher, der har fået revet tæppet væk under sig af corona-pandemien«, siger Velasquez.

Enhedslistens forslag vil gavne cirka 3,3 millioner danskere. Ifølge Enhedslisten vil de samlede udgifter til forslaget være på 3-3,5 milliarder kroner.

»Hvis vi giver et oplevelsesgavekort til alle, der tjener op til cirka 32.000 kroner om måneden før skat, vil det være et stærkt supplement til over tre millioner danskere, der kan gå ud og nyde lidt julestemning eller hygge sig i vintermånederne«, siger Velasquez.

»Hygge krydret med ansvarlig økonomisk politik, der sikrer beskæftigelse og arbejdspladser, er en god cocktail op til julen. Det her er vores bud på, hvordan vi gør det på en måde, der både er godt for ligheden i vores samfund, og hvor vi mest effektivt sætter gang i økonomien. Der er flere gode årsager til at give det til dem med lave og almindelige indkomster, for os er der ingen logik i, at vi skal dele penge ud til de rigeste, så de kan polstre opsparingskontoen endnu mere«, siger hun./ritzau/

ritzau

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce