0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg beklager dybt«: V-ordfører beklager rejse til Dubai med kæresten efter hård kritik

Michael Aastrup Jensen forklarer, at rejse til Dubai var nødvendig og relevant for hans embede som politiker.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Politik

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen,beklager nu, at han i begyndelsen af januar rejste til Dubai med sin kæreste.

»Set i bakspejlet og med de seneste dages udvikling kan jeg sagtens se, at det ikke var den rigtige beslutning at tage afsted i starten af januar. Og jeg skulle heller ikke have taget min kæreste med. Jeg beklager dybt, for jeg er faktisk helt enig i, at vi politikere selvfølgelig skal ikke bare overholde loven, men også gå foran med det gode eksempel. Noget som jeg normalt altid har sat mig for i det daglige arbejde. Så det var en meget forkert beslutning, at tage til Dubai, som jeg er rigtig ked af«, skriver han i et opslag på Facebook.

Politisk ordfører for Venstre Sophie Løhde siger i en kommentar til Ritzau, at hun er enig i, at det var en forkert beslutning af Michael Aastrup Jensen at tage til Dubai.

»Jeg synes også, at det var en forkert beslutning fra Michaels side at tage til Dubai. Vi står i en alvorlig situation, og det skal vi alle tage ansvar for«, siger hun.

Michael Aastrup Jensen er kommet i modvind, efter at Ekstra Bladet fredag skrev om rejsen. Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, mener, det er »ualmindelig dumt« af Michael Aastrup Jensen at rejse til Dubai, mens landet var farvet orange. Det betød, at Udenrigsministeriet på rejsetidspunktet, som var fra 4. til 9. januar, frarådede alle unødvendige rejser til landet.

Torsdag stoppede regeringen alle fly fra Dubai i fem dage, og fredag oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at 50 smittede personer er rejst til Danmark fra Dubai i januar.

Liselott Blixt betegner det som en skærpende omstændighed, at Michael Aastrup Jensen er næstformand for Udenrigspolitisk Nævn, som bliver orienteret som de første, når Udenrigsministeriet laver nye rejseregler.

»Det er et dårligt signal at sende, når andre borgere skal holde sig hjemme. Vi har lige fået af vide, at 50 smittede er kommet hjem fra Dubai«, siger Liselott Blixt.

Rejsen havde »relevans«

SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, kalder det »en hån mod borgere og virksomheder, som i snart et år loyalt har kæmpet med restriktioner for at bekæmpe en pandemi«.

Selv siger Michael Aastrup Jensen, at rejsen var nødvendig og med »relevans for hans embede som politiker«, uden at uddybe formålet med den.

Han tilføjer, at kæresten var med på afslapningsbasis, og de to mødtes om aftenen efter Aastrup Jensens møder.

»Jeg deltog i forskellige møder, som jeg ikke behøver fortælle Ekstra Bladet om. Blandt andet et møde med den danske generalkonsul«, siger Michael Aastrup Jensen til avisen.

Der var derfor tale om en diplomatisk rejse, uddyber han over for TV 2 Østjylland.

»Det var for at passe mit job, da jeg som blandt andet udenrigsordfører sidder i en lang række internationale fora«, siger han.

Udenrigsministeriet bekræfter, at Michael Aastrup Jensen var til møde med Danmarks generalkonsul i Dubai i De Forende Arabiske Emirater i starten af januar.

»Der var tale om en introduktion til generalkonsulatets aktiviteter«, oplyser ministeriet.

I og med at det var en diplomatisk tur, mener Michael Aastrup Jensen ikke, at den er omfattet af de generelle rejserestriktioner.

I første omgang fortalte Michael Aastrup til Ekstra Bladet, at pengene til turen kom ud af egen lomme. Over for TV2 Østjylland uddyber han dog, at nogle af pengene stammer fra det omkostningstillæg, man får, når man sidder i Folketinget.

»Det er noget, jeg har gjort flere gange. Som medlem af Folketinget får jeg et omkostningstillæg, og nogle af pengene er gået til rejsen«, siger Michael Aastrup Jensen.

Folketingsmedlemmer bosiddende i Danmark får 63.297 i omkostningstillæg. Tillægget skal dække omkostninger, som folketingsmedlemmer har i forbindelse med deres arbejde.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.