Protest. KUA2-bygningerne bliver som en konsekvens af blokaden lukket fra fredag klokken 17 til mandag klokken 6
Foto: Aktionsgruppen 'Et andet universitet'

Protest. KUA2-bygningerne bliver som en konsekvens af blokaden lukket fra fredag klokken 17 til mandag klokken 6

Uddannelse

Københavns Universitet: Vi har ikke haft plan om at smide studerende ud

Københavns Universitet afviser at relegere blokerende studerende.

Uddannelse

En gruppe studerende har siden onsdag morgen blokeret alle indgange til administrationsgangen på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet. De protesterer mod regeringens fremdriftsreform, dimensioneringsplan og det store fokus på, at uddannelser skal være erhvervsrelevante.

Kristian Boye Petersen, der er fakultetsdirektør på det blokerede institut, har tidligere sagt til de studerende, at hvis blokaden fortsætter, kan de blive smidt ud fra universitetet, hvis de er til gene for andre.

LÆS ARTIKEL

I en pressemeddelelse afviser han netop nu at ekskludere dem.

»Vi har ikke haft konkrete planer om at smide nogle studerende ud. Vi har gjort dem bekendt med rækkevidden i KU’s ordensreglement. Det er desværre blevet opfattet som, at vi ville smide dem ud. Det var ikke tanken«, siger Kristian Boye Petersen til Politiken.

Studende: Gentagelse er lig med trussel

Rasmus Madsen, der er filosofistuderende på KU og talsmand for gruppen i København, er glad for fakultetsdirektørens udmelding. Han er enig i, at Kristian Boye Petersen har fortalt dem om rækkevidden af KU’s ordensregler.

»Men der er en tilføjelse: Han har også sendt politiet. De har gentaget ordensreglerne. Når man gentager det, kan det ikke være for, at man vil oplyse, men i stedet fordi at man vil true. Vi betragtede det som en trussel«.

Rasmus Madsen tilføjer, at de protesterende studerende med blokaden ønsker at gøre det klart, at regeringen skal trække nedskæringerne tilbage, og derudover skal de lade viden og uddannelse være målet for universitetet, ikke erhvervsrelevans.

LÆS ARTIKEL

Kristian Boye Petersen oplyser, at fakultetsledelsen som en konsekvens af blokaden har valgt at lukke KUA2-bygningerne fra fredag klokken 17 til mandag klokken 6. Det betyder, at man ikke kan gå ind, når først man er gået ud.

»Deres fredelige demonstration kan tiltrække andre mennesker. I hverdagene er universitetet fyldt med folk, der kontrollerer, hvem der færdes på universitetet. Det er ikke tilfældet i weekenden, hvor der kun vil være de blokerende folk og andre studerende. Det bekymrer os, og det skaber en usikker situation«.

Derudover er der nogle brandmæssige bekymringer i forbindelse med blokaden, der gør, at universitetet skal være ekstra påpasselige, forklarer fakultetsdirektøren.

Lukningen af KUA2-bygningerne ærgrer Rasmus Madsen.

»Det var ikke vores ambition. Vi synes, det er uheldigt, at de vælger at lukke universitet på den måde«.

Lukningen medfører, at alle planlagte aktiviteter i bygningen i weekenden aflyses.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce