0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

CBS bortviser 25 studerende for brud på alkoholregler og grænseoverskridende adfærd

Beklagende og skuffende, at rusværter ikke har overholdt reglerne, siger CBS-rektor.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der må ikke drikkes før klokken 17 på introforløbene på CBS.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brud på alkoholreglerne , grænseoverskridende adfærd og sexistisk sprogbrug har fået Copenhagen Business School (CBS) til midlertidigt at bortvise 25 studerende.

Det skriver Berlingske, som også kan fortælle, at tidligere introforløb for CBS-studerende har bestået af aktiviteter, hvor tøjet skulle smides, detaljer om privatlivet skulle fortælles og hvor man skulle simulere oralsex på en banan.

»Det er både beklageligt og skuffende, at vi nu midlertidigt må bortvise en større gruppe studerende, fordi de helt åbenlyst har overtrådt reglerne for introforløb på CBS. Vores regler er meget klare på dette område. Vores introvejledere har skrevet under på at overholde reglerne, men alligevel brudt dem. Det reagerer vi selvfølgelig på«, siger rektor Nikolaj Malchow-Møller i en pressemeddelelse.

Brudt underskrevet aftale

De 25 studerende er såkaldte tutorer eller introvejledere og hjælper nye studerende med at finde sig til rette på CBS.

I alt har 369 introvejledere underskrevet en aftale om at overholde reglerne vedrørende introforløbet.

Reglerne, der blev strammet for få år siden, betyder, at alle aktiviteter, der opfordrer til at drikke alkohol, er forbudt.

Desuden må der ikke må drikkes øl før klokken 17 - hverken på campus eller på hytteture. Derudover er stærk spiritus forbudt under hele introforløbet.

De studerende er bortvist i én til to eksamensperioder. Det betyder for nogle af de bortviste, at de først kan vende tilbage i september 2020. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

I pressemeddelelsen oplyser CBS, at der i løbet af de næste par dage sendes 44 yderligere høringsbreve til introvejledere, som kan have overtrådt reglerne.

»Vi ved, at en god start på studiet har stor betydning for trivslen og det videre studieforløb. Derfor er det også afgørende, at vores introforløb er inkluderende og har fokus på både faglige og sociale aspekter. Her hører hverken grænseoverskridende adfærd eller store mængder alkohol hjemme«, siger Nikolaj Malchow-Møller i pressemeddelelsen.

Sagen startede, efter at en studerende på en af introturene henvendte sig til CBS og fortalte, at reglerne om alkohol ikke blev overholdt. Desuden fortalte vedkommende om ’uacceptabel adfærd’.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts