0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

40.000 planlagte prøver aflyses i folkeskolen og gymnasier

Udviklingen i smittetallene får nu konsekvenser for folkeskoler og gymnasier.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Janus Engel
Foto: Janus Engel
Uddannelse

Regeringen aflyser 40.000 planlagte prøver i folkeskolen og gymnasier fra 21. december til 31. januar. Det skyldes den seneste udvikling i smittetallene, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Aflysningen gælder også visse prøver på erhvervsuddannelserne. Beslutningen er taget efter dialog med sundhedsmyndigheder, interessenterne og Folketingets partier.

For de prøver, der aflyses, gælder det, at der som hovedregel afgives en afsluttende standpunktskarakter, der ophøjes til prøvekarakter. Aflysning af prøverne får dermed ikke betydning for elevernes eksamensbevis.

»Det har været en svær beslutning at aflyse prøverne uden åbenlyse eller nemme løsninger. Smitten er høj i samfundet, og der er usikkerhed blandt elever, undervisere og censorer. Den løsning, vi har fundet, giver forhåbentligt ro i maven og overlader på samme tid lokal frihed til at afholde for eksempel svendeprøver på en sundhedsmæssig forsvarlig måde«, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i pressemeddelelsen.

Meldingen kommer, efter at der fredag for tredje dag i træk er sat ny smitterekord. 4.508 personer er fredag bekræftet smittede med coronavirus. Samtidig har Danmark fredag passeret over 1.000 dødsfald relateret til coronavirus. Derudover er der 568 indlagte med covid-19 på danske sygehuse. Det er det hidtil højeste antal under pandemien.

Det vil være en lokal beslutning på den enkelte erhvervsskole og AMU-center, om blandt andet grundforløbsprøver, svendeprøver og en række AMU-prøver kan afholdes i lyset af covid-19-restriktionerne, eller om det er nødvendigt, at prøven udskydes eller aflyses.

AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser. Det er efteruddannelse til faglærte og ufaglærte medarbejdere fra private og offentlige virksomheder.

Opdateres ...

Ritzau