0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prisregn: Her er alle årets vindere af Politikens Undervisningspris

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

9 dygtige lærere modtager onsdag Politikens Undervisningspris ved en stor prisfest i Politikens Hus.

Prisen er inddelt i tre kategorier: grundskolen, gymnasierne og erhvervsuddannelserne. I hver kategori modtager hovedprisvinderen 75.000 kroner, mens to særprisvindere får 25.000 kroner.

Mød alle vinderne her.

Grundskolen: Hovedprisvinder

Helle Houkjær, Krogårdskolen i Greve. Lærer i naturfag, matematik, fysik og kemi.

»Hej yndlingslærer!«.

Man skal ikke følges mange meter med Helle Houkjær på Krogårdskolens gange, før elevernes positive tilråb lyder. Læreren er uhyre vellidt på folkeskolen.

Janus Engel
Foto: Janus Engel

Helle Houkjær brænder med egne ord for den naturvidenskabelige dannelse hos alle sine elever. Hun er meget bevidst om, at hun både har elever, der ender på universitet, og elever, der får en håndværksmæssig uddannelse. Men alle skal have en fundamental forståelse for det naturvidenskabelige. I sin undervisning prioriterer hun, at eleverne får helt konkrete oplevelser. »Hukommelsesknager«, som de kan hænge viden op på.

Helle Houkjær har 28 års erfaring som folkeskolelærer. Hun har skrevet talrige lærebøger og har tidligere vundet priser for projekter i sin undervisning. Det faglige panel bag uddelingen af undervisningsprisen betegner hende som en lærer, der aldrig stagnerer: »Mange dygtige lærere uddanner sig ud af undervisningen og bliver ledere eller konsulenter – Helle bruger sin faglige ekspertise, sin store erfaring og sin lyst til at lære mere i undervisningen«.