0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Er din lærer blandt de udvalgte? Her er de nominerede til Politikens Undervisningspris 2020

Dommerpanelerne har været igennem 2.000 indstillinger og udvalgt de 15 nominerede. Vinderne offentliggøres i juni.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

De nominerede til Politikens Undervisninspris, der hvert år uddeles i samarbejde med Lundbeckfonden, er nu fundet. Mon din lærer er blandt de 15 sidste?

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Feltet af mulige vindere af Politikens Undervisningspris er i løbet af de sidste uger blevet markant mindre. Helt præcist er 1937 indstillinger blevet snævret ind til 15 nominerede i de tre kategorier, som udgøres af grundskoler, gymnasieskoler og erhvervsskoler.

Det er de to ekspertpaneler bestående af underviser og lærere, forskere og elever, der har stået for at udvælge de fem lærere og undervisere i hver kategori, som de mener bør nomineres og være med i opløbet til at vinde en pris for deres undervisning.

I hver kategori er der tre priser. En hovedpris på 75.000 kroner og to særpriser, der hver honorerer vinderne med 25.000 kroner. Derudover er der i år som noget helt særligt lavet en pris på 10.000 kroner til en lærer eller underviser, der har mestret fjernundervisning særligt godt under coronakrisen.

Går alt efter planen, og tillader myndighedernes retningslinjer det, vil vinderne blive fejret til prisfesten i Politikens Hus 18. august.

Her er de nominerede i erhvervsskolekategorien

Christer Stoltz underviser i virksomhedsøkonomi på Niels Brock EUX Business i København. I indstillingerne, som er lavet af Christer Stoltz’ elever, fremgår det, at de blandt andet sætter pris på hans humor, hans evne til at forklare kompliceret stof, så alle kan følge med, og hans evne til at inddrage konkret stof fra virkeligheden i undervisning. »Han er er rigtig god til at tage hensyn til den enkelte elev, uden at det går ud over undervisningen, og man føler sig både set og værdsat som elev i hans klasse«, skriver en elev i sin indstilling.

Jennie Petra Nielsen underviser i sundhed og socialforhold på Social- og Sundhedsskolen Fyn. Det er tredje år, Jennie Petra Nielsen er indstillet til Politikens Undervisningspris. Og læser man indstillingerne, forstår man hvorfor. Hun har blandt andet fået ændret en busrute, så den passede til elevernes mødetid og kureret en elevs angst for at fremlægge ved at stille sig ved siden af hende undervejs.

»Hun hjælper alle med deres individuelle udfordringer og sørger for, at ingen føler sig udenfor«, skriver eleven i indstillingen.