0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Han havde aldrig troet, han skulle være lærer. Nu har han skabt stor begejstring for kodning og kabler i Vordingborg

Frank Tandrup Andersen underviser i it på erhvervsskolen ZBC Vordingborg. Han er nu blandt de nominerede til Politikens Undervisningspris, der bliver uddelt 11. maj.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Janus Engel/FREELANCE
Foto: Janus Engel/FREELANCE
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Okay, vi har sgu brug for dig, manual«, siger en elev, hvis kinder er begyndt at blusse af at forsøge at proppe indvoldene tilbage i den nødlidende computer, der er blevet splittet ad, for at eleverne kan lære, hvordan man sætter en computer sammen fra bunden. De 10 elever i rummet startede på grundforløbet for data- og kommunikationsuddannelsen på ZBC Vordingborg for en uge siden.

Eleverne er alle forbundet til computerne gennem et grønt armbånd, der sidder fast i en ledning for at undgå friktion, der kan give stød. Nogle hænder sætter rutineret kablerne fast de rigtige steder og eleverne skæver knap til manualen, mens andre får formaninger med på vejen, når deres lærer Frank Tandrup Andersen iler gennem lokalet.

»Hvis det ryger, gør I det forkert«, siger han og griner.

Han er på vej videre ind i det tilstødende lokale, hvor et andet hold, som næsten er gennem de 20 ugers grundforløb, sidder. Her sidder eleverne med flere skærme per elev, imens fingrene løber over tastaturet og skaber koder, der for udenforstående ligner tilfældige sammensætninger af tal, bogstaver og ord.

Eleverne i dette lokale er i gang med at løse opgaver i, hvordan man skal opsætte netværk og få routere til at kommunikere med hinanden. Nemlig den slags arbejde, de kommende datateknikere og it-konsulenter kan komme til at bidrage med i en virksomhed.

Frank Tandrup Andersen underviser i grundforløbet på data- og kommunikationsuddannelsen på erhvervsskolen ZBC Vordingborg. Når eleverne har været gennem 20 ugers undervisning med den tidligere it-konsulent hos it-sikkerhedsfirmaet Digicure, der hører under konsulentfirmaet Deloitte, kan de bagefter vælge, om de vil videre på hovedforløbet og enten specialisere sig i netværksinfrastruktur, programmering eller it-support.</