Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Hvem skal finansiere en grøn omstilling? Spørgsmålet melder sig igen og igen, når klimadebatten buldrer. Men måske Danmark skal se mod Holland, hvor staten netop har hentet milliarder fra private investorer til grønne projekter.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Holland har knækket koden: Sådan får staten private til at betale for grøn omstilling

I Holland har staten netop udstedt grønne obligationer for 45 milliarder kroner. Herhjemme er investor og ekspert positive, mens finansminister Kristian Jensen (V) har sværere ved at se fordelen ved den hollandske model.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det fyger med grønne løfter i valgkampen. Aldrig før har klima og miljø stået så højt på dagsorden. Men efter valget melder hverdagen sig. De grønne løfter skal finansieres, og hvor skal pengene komme fra?

Måske burde en kommende regering se mod Holland.

Den hollandske stat har udbudt såkaldte grønne obligationer i en hidtil uset størrelsesorden. På et døgn fik staten investeringer for 45 milliarder kroner. Der var endda flere investorer, der ville købe, end der var obligationer til salg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden