Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mette Frederiksen håber at lande en klimalov inden jul og roser DI for at spille med.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsministeren vil have klimalov inden jul

I tale hos Dansk Industri siger statsminister Mette Frederiksen, at man vil have en klimalov om tre måneder.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger i en tale hos Dansk Industri tirsdag, at regeringen vil have en klimalov på plads inden jul. Det sker, efter at Dansk Industri har adopteret regeringens klimamålsætning.

Den lyder på, at CO2-udledningen skal reduceres med 70 procent i 2030. Dansk Industri har nu samme mål, og det roste statsministeren.

»Det er en fornøjelse med et dansk erhvervsliv, der klogt, samlet og grønt går ind i vores fælles fremtid. I har behov for en regering, der er mindst lige så ambitiøse som jer«.

»Vi ved godt, at det er jer, der driver Danmark fremad. Det viser I med en helhjertet opbakning til regeringens klimamålsætning«, siger statsminister Mette Frederiksen.

Hun kiggede derefter ned på de partiledere, der også var i lokalet og sagde:

»Vi vil have en klimalov på plads. Inden jul ikke?«

Statsministeren fortsatte efterfølgende med at invitere erhvervslivet til møder på Marienborg, så man sammen kan lave en plan om, hvordan man når det fælles mål om at reducere udledningen med 70 procent.

»Vi har tidligere i Danmark vist, at det grønne kan blive til guld. At vi kan utroligt meget, når vi løfter i flok. Vores målsætning er historisk høj. Vi gør det af hensyn til klimaet, men også af hensyn til jer, sagde statsministeren henvendt til erhvervslivet.

Før statsministerens tale sagde Dansk Industris nye administrerende direktør:

»Den nye regering har sat sig som mål, at vi i 2030 skal reducere Co2-udledningen med 70 procent. Da jeg så det første gang, fik jeg næsten kaffen galt i halsen, så ambitiøst var det«.

»Men nu er jeg blevet klogere og kan se, at vi kan gøre det. Vi har høje ambitioner og det afskrækker ikke danske virksomheder. Derfor bakker vi op om at nå det mål«.

Statsministeren sagde i sin tale, at man med DI's udspil var kommet »et tigerspring« nærmere at kunne det.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden