0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Stor klimadag i vente: Lav klimavenlig mad med Politiken, få en gratis guide til grønne madpakker og mød en amerikansk stjernepolitiker

Klima

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fredag kulminerer det verdensomspændende borgmestermøde (C40) i København, hvor både Politiken og en af USA’s kendteste politikere indtager fremskudte positioner. Alt imens der er både klimamarch og Kulturnat.

Her kan du se noget af alt det, du kan være med til:

8.30-9.00 i Politikens Boghal, Forfattertrappen, Rådhuspladsen 37: Klimavidenskab og klimaskepticisme. Jan Faye og Morten Ebbe Juul Nielsen, forfattere til bogen ’Klimaet under forandring, og hvad så?’, i samtale med tidligere formand for Klimarådet, professor i økonomi Peter Birch Sørensen.

14-14.45 Regnbuepladsen, ved Københavns Rådhus: Klimahack din madpakke! (for børn og deres forældre): Politiken giver dig ideer til klimavenlige madpakker. Der er både smagsprøver og en gratis guide til grønne madpakker. Abonnenenter får også guiden med e-avisen lørdag.

14.45-15.30 Regnbuepladsen: Hvordan starter man en (mad)revolution? Politiken og Coop varmer op til klimamarch med aktivismeworkshop for børn og unge og 10 stjernekokkes bud på klimavenlig mad.

15.30-16 Regnbuepladsen: Klimakogebogen – 10 stjernekokkes bud på klimavenlig hverdagsmad. Debat om klimavenlig madlavning med forfatter Anna Fenger Schefte, Michelinkokke m.fl.

16-18.15 Rådhuspladsen i København:Folkets Klimamarch. Gå for klimaet - i år med C40-tema. Hovedtaler er en af USAs politiske superstjerner, demokraten Alexandria Ocasio-Cortez, der har været med til at formulere den ambitiøse Green New Deal om kraftige reduktioner i vores udledning af CO2.

18:30-19 på Regnbuepladsen:Hvad skal vi med andelsbevægelsen? Samfundsmæssig bæredygtighed over profit! Politiken og Coop inviterer til debat om vores fællesejede virksomheder. Hvordan mobiliserer vi danskerne til at engagere sig?

19-20.30 på Regnbuepladsen: Borgmestrenes livretter gøres klimavenlige. Mød borgmestre fra København, Stockholm og Lima og se, hvordan tre stjernekokke gør deres livretter klimavenlige. Politiken og C40 inviterer på smagsprøver og debat.

Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Lørdag 12. oktober

Blox, DAC-salen kl 13-16: »Build Like Tomorrow« med Triergaming. Stjernearkitekten Bjarke Ingels og det danske firma trierGaming (kendt for Minecraft) inviterer Minecraft Builders til konkurrence i disciplinen »Build like tomorrow – the best sustainable build in Minecraft«.

Du kan finde endnu flere arrangementer på Live like Tomorrow.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…