Bus og tog har med coronakrisen fået tilbagslag, som det vil tage år at rejse sig fra.
Da nedlukningen af samfundet var mest udtalt, kørte Movias busser i København kun rundt med 6 procent af det normale antal passagerer i myldretiden. Næsten 19 ud af 20 passagerer havde droppet bussen.
Både DSB, Movia og den københavnske metro mistede helt op til 9 ud af 10 passagerer, da det var værst. Siden er nogle vendt tilbage til bus og tog, men hele 7 ud af 10 holder sig stadig væk.
Helt anderledes ser det ud på vejene. Trafikken med last- og varebiler gik aldrig i stå, og på intet tidspunkt parkerede danskerne personbilerne i garagen i samme omfang, som de hoppede af bus og tog. I sidste uge var 4 ud af 5 biler således tilbage i trafikken.
Coronakrisen kommer efter en årrække med vækst på vejene. Den har været så stor, at udslippet fra bilerne er steget 5 år i træk, selv om nye biler kører længere på literen end de gamle. Danskerne kører så meget mere, at det mere end opvejer effekten af de sparsommelige biler.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind