0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Peter Birch Sørensen: Er vi på vej mod en dansk landbrugsrevolution?

Offentlige forskningsmidler bør for miljøets og klimaets skyld gå til plantebaserede fødevarer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Der er 12,7 millioner svin i Danmark. Det bliver til en årlig produktion på over 30 millioner.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dansk landbrug er kendetegnet ved højintensiv, animalsk fødevareproduktion. I Danmark har vi cirka 12,7 millioner svin og 1,5 millioner stykker kvæg, og vi slagter over 104 millioner kyllinger om året. Det kræver meget plads at producere foder til alle disse dyr. Over 60 procent af Danmarks areal er landbrugsjord, og cirka 80 procent af arealet bruges til foderproduktion.

Det er ekstremt høje tal i international sammenhæng og efterlader meget lidt areal til uberørt natur. Derudover importerer vi store mængder soja til dyrefoder, og sojaproduktionen beslaglægger betydelige arealer i udlandet.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter