Arkitekturperle. I løbet af de seneste år har fonden  Realdania overtaget huse, som er tegnet af arkitekter som Arne Jacobsen, Halldor Gunnløgsson og Bertel Udsen. Et af de huse som fonden har overtaget er Arne Jacobsens egen villa i Charlottenlund (billedet).
Foto: Claus Lunde (arkiv)

Arkitekturperle. I løbet af de seneste år har fonden Realdania overtaget huse, som er tegnet af arkitekter som Arne Jacobsen, Halldor Gunnløgsson og Bertel Udsen. Et af de huse som fonden har overtaget er Arne Jacobsens egen villa i Charlottenlund (billedet).

Arkitektur

Fond viser arkitekturperler frem på nettet

Historier om dansk arkitektur kan nu opleves på Realdanias hjemmeside.

Arkitektur

Nordens første funkisvilla blev tegnet af arkitekt Edvard Heiberg i 1924.

Villaen vakte furore, fordi den var så enkel, havde kæmpe vinduer og ikke det mindste anstrøg af pynt.

LÆS OGSÅ

Folk tog på udflugt for at se villaen, der ligger i Sorgenfri nord for København, og efter sigende red kong Christian X jævnlig forbi, men kiggede demonstrativt den anden vej.

Højdepunkterne i dansk arkitektur

Den historie og en masse andre om dansk arkitektur kan opleves på hjemmesiden realdaniabyg.dk, hvor Realdania har fremstillet en serie små film om nogle af højdepunkterne i dansk arkitektur.

LÆS OGSÅ

I løbet af de seneste år har fonden overtaget huse, som er tegnet af arkitekter som Arne Jacobsen, Halldor Gunnløgsson og Bertel Udsen, ligesom den har restaureret herregården Nørre Vosborg og Odense Adelige Jomfrukloster.

Og nu kan alle bygningerne opleves på film. SE OGSÅOplev bygningerne her(eksternt link)

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden