Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Luftigt. Tivoli Hjørnet får en transparent, luftig facade ud mod Vesterbrogade og Bernstorffsgade. Illustration: Tivoli.
Foto: Tivoli

Luftigt. Tivoli Hjørnet får en transparent, luftig facade ud mod Vesterbrogade og Bernstorffsgade. Illustration: Tivoli.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tivoli får ja til storstilede byggeplaner

Tivoli har fået grønt lys til at bygge på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter seks år med store planer, global finanskrise og en nedstemning af det første arkitekturforslag, er et storstilet byggeri på hjørnet Vesterbrogade og Bernstorffsgade nu et skridt nærmere realisering.

Københavns Kommunes Teknik- og miljøudvalg har enstemmigt godkendt startredegørelsen om Tivoli Hjørnet.

Planen om en fornyelse af det centrale hjørne i København blev præsenteret for første gang i 2008 under navnet 'Tivoli Kanten'.

LÆS ARTIKEL FRA ARKIV

I løbet af de forgangne år er planerne blevet revideret, så det ikke længere drejer sig om en arkade langs en stor del af Bernstorffsgade, men i stedet et mindre område ved Tivolis Hovedindgang på Vesterbrogade og videre langs Bernstorffsgade til Nimb-bygningen.

I første omgang stemte Københavns Kommunes Teknik- og miljøudvalg dog det reviderede forslag ned med den begrundelse, at arkitekturen (der er tegnet af arkitekterne bag Louvres glaspyramide) skilte sig for meget ud fra de øvrige bygninger i området.

Siden har Tivoli og arkitekterne Pei, Cobb, Freed & Partners ændret facadens udtryk, og det er altså faldet i politikernes smag, så projektet nu er godkendt.

Tivoli Hjørnet får ud mod gadesiden et moderne udtryk, og Bernstorffsgades fortov bliver bredere, så der bliver plads til mere udeliv. På taget anlægges en grøn have, og ind mod Tivoli bliver facaden brudt op i forskellige niveauer med grønne terrasser.

Det ny byggeri skal blandt andet rumme 17 nye hotelværelser til Nimb Hotel, butikker, cafeer og restauranter.

Københavns Kommune begynder nu processen med at få vedtaget en lokalplan for området. Den proces forventes at tage mindst et år, og Tivoli ønsker derfor ikke at sætte en startdato på byggeriet, lige som anlægsbudgettet heller ikke oplyses.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden