Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mediegiganter har trukket sig fra Bjarke Ingels-prestige projekt

21st Century Fox og News Corp. skulle have lejet omkring halvdelen af dansk arkitekts planlagte bygning i New York. Det skal de ikke længere.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske arkitekt Bjarke Ingels' prestigefyldte projekt på Manhattans spydspids er kommet i vanskeligheder. Det skriver avisen New York Post.

'2 World Trade Center' skulle have været opført som hovedkvarter for mediemogulen Rupert Murdochs to virksomheder 21st Century Fox og News Corp - ud af husets planlagte cirka 850.000 kvadratmeter skulle Murdoch-virksomhederne have lejet cirka 400.000 kvadratmeter.

Men i stedet forbliver virksomhederne på deres nuværende adresse på Sixth Avenue.

»Efter grundige overvejelser har vi besluttet os for at beholde vores New York-hovedkvarterer«, lyder det i en fælles udtalelse fra virksomhederne.

LÆS OGSÅ:

Det er ifølge New York Post forretningsmæssige overvejelser, der ligger til grund for beslutningen.

Ingels er optimistisk

I et interview med Bloomberg siger Bjarke Ingels, at han fredag morgen fik beskeden om, at Murdochs virksomheder havde trukket sig fra aftalen om at leje sig ind i huset. Her udtrykker han optimisme i forhold til at tiltrække en anden virksomhed til projektet:

»Vi har brugt halvandet år på at skabe noget, som vi mener har meget unikke kvaliteter. Det kombinerer det historiske og det nye New York«.

Bygherren bag byggeriet, Larry Silverstein, er ifølge New York Post skuffet over medievirksomhedernes beslutning, men siger samtidigt:

»Tag ikke fejl, det vil ikke vare længe, før vi har fundet en stor virksomhed, som kan forankre '2 World Trade Center'«.

LÆS:

Det Ingels-tegnede '2 World Trade Center' skal efter planen være over 400 meter højt, og det er en af de hidtil største opgaver for Bjarke Ingels' tegnestue, BIG.

Et tidligere arkitektforslag udarbejdet af arkitektfirmaet Norman Foster blev droppet, da 21st Century Fox og News Corp ikke kunne bruge det. Derfor bad ejendomsudvikleren Larry Silverstein BIG om at udvikle et nyt forslag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden