De to teams skal nu kvalificere deres specifikke bud på, hvordan Papirøens kommende vandkulturhus skal se ud. Hvis alt går efter planen, skal de nye bygninger på Papirøen stå færdige i 2021.
Foto: Københavns Teknik- og Miljøforvaltning

De to teams skal nu kvalificere deres specifikke bud på, hvordan Papirøens kommende vandkulturhus skal se ud. Hvis alt går efter planen, skal de nye bygninger på Papirøen stå færdige i 2021.

Arkitektur

Bjarke Ingels skal slås med japanere om at tegne Papirøens nye vandkulturhus

I en stort anlagt konkurrence er to teams nu blevet udvalgt til finalister i kampen om at skabe Papirøens kommende vand-kulturhus.

Arkitektur

Københavns Kommune har nu udvalgt to teams, der skal konkurrere om at designe det nye vand-kulturhus på op til 5.000 kvadratmeter, der skal opføres på Papirøen i København.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Ud af fem kombattanter, der blev udvalgt tilbage i april, står den endelige kamp nu mellem to forslag, hhv. fra et team fra Bjarke Ingels Group i samarbejde med Cobe og et team fra japanske Kengo Kuma & Associates.

»Vi har udvalgt to visionære forslag til det kommende vand-kulturhus, som begge kan tilføje noget nyt og unikt til Papirøen og København«, lyder det i en pressemeddelelse fra overborgmester Frank Jensen (S), der glæder sig til at finde vinderen.

Bedømmelseskomiteen har i udvælgelsen af finalisterne lagt vægt på, at deres bud i særlig grad har formået at imødekomme Københavns Kommunes vision om at bidrage med noget nyt til Papirøen og København – et forslag, hvor vand-kulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad sammentænkes.

Papirøen skal stadig være folkelig

Der har været en del kritik af Københavns Kommune, efter at det blev besluttet ikke at beholde det street food-marked, der de sidste par år har gjort Papirøen til en populær destination for både lokale og turister.

En kritik overborgmesteren og resten af bedømmelseskomiteen er bevidste om, når de senere skal diskutere, hvem den endelige vinder skal være.

»For blot få år siden lå Papirøen isoleret og uden liv. Men takket være Inderhavnsbroen og de midlertidige aktiviteter, er Papirøen blevet en central bydel med stor betydning for mange københavnere. Derfor skal det nye vand-kulturhus være af høj kvalitet«, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Sammen med overborgmesteren er han enig i, at Papirøen også fremover skal være et folkeligt og kulturelt samlingssted for alle.

Den samlede udvikling af Papirøen påbegyndes i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, hvor også byggeriet af det nye vand-kulturhus forventes at være afsluttet.

Det har endnu ikke været muligt for kommunens teknik- og miljøforvaltning at fremsende visualiseringer af de to dystende finale-projekter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce