Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AART Architects/By & Havn
Foto: AART Architects/By & Havn

By & Havn skyder 40 mio. kr. i et nyt kulturhus-byggeri i Ørestad. Driften af det færdige hus vil Københavns Kommune hvert år afsætte 2 mio. til.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København får nyt kulturhus til tocifret millionbeløb

De mange tusinde, der i de kommende år slår rødder i bydelen Ørestad Syd, kan møde hinanden i et nyt fælles- og kulturhus.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med meterhøje glaspartier lige ud mod Naturpark Amagers grønne slette og områder i stueplan, der indbyder til leg og ophold i flere niveauer, skal et nyt kulturhus invitere til fællesskab i den nybyggede og boomende bydel Ørestad Syd.

I de kommende 10 år bliver der bygget 4.500 nye boliger i området, og indbyggertallet forventes at vokse til det tredobbelte, så der i 2026 vil bo 13.000 i Ørestad Syd.

Derfor vokser behovet for institutioner – også de kulturelle af slagsen – og grundejeren, By & Havn, opfører nu et 10-etagers byggeri med navnet Byens Hus, som skal rumme både 6.700 kvadratmeter med 85 boliger, 2.200 kvadratmeter til daginstitutioner og et egentligt 2.500 kvadratmeter stort kultur- og fælleshus for områdets beboere.

Leben som attraktion

Byens Hus bliver opført for enden af Asger Jorns Allé i Ørestad Syd ganske tæt på det verdensberømte Bjarke Ingels-byggeri 8Tallet. Planerne byder på terrasser, café og uderum, så livet kan flyde frit mellem inde og ude på flere niveauer, og tanken er, at husets leben af mennesker skal blive en attraktion i sig selv. At en strøm af mennesker store dele af døgnet omkring Byens Hus skal give Ørestad Syd puls.

Efter borgermøder gav tre tegnestuer deres bud på husets udformning, og vinderen af konkurrencen blev AART Architects. Efter sommerferien vil By & Havn igen inddrage borgere og interessenter i arbejdet med den mere detaljerede indretning af Byens Hus. Huset skal efter planen stå klar til indvielse i 2021.

Mens Ørestad Syd fortsat er en byggezone, har By & Havn i øvrigt sat gang i et større forskønnelsesprojekt. Her får ubebyggede grunde et grønt makeover, så de bliver dækket af græs og blomster som midlertidige byrum i stedet for at stå hen som triste og tomme felter med skrald og støv.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden