0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
AART Architects/By & Havn
Foto: AART Architects/By & Havn

By & Havn skyder 40 mio. kr. i et nyt kulturhus-byggeri i Ørestad. Driften af det færdige hus vil Københavns Kommune hvert år afsætte 2 mio. til.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København får nyt kulturhus til tocifret millionbeløb

De mange tusinde, der i de kommende år slår rødder i bydelen Ørestad Syd, kan møde hinanden i et nyt fælles- og kulturhus.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Med meterhøje glaspartier lige ud mod Naturpark Amagers grønne slette og områder i stueplan, der indbyder til leg og ophold i flere niveauer, skal et nyt kulturhus invitere til fællesskab i den nybyggede og boomende bydel Ørestad Syd.

I de kommende 10 år bliver der bygget 4.500 nye boliger i området, og indbyggertallet forventes at vokse til det tredobbelte, så der i 2026 vil bo 13.000 i Ørestad Syd.

Derfor vokser behovet for institutioner – også de kulturelle af slagsen – og grundejeren, By & Havn, opfører nu et 10-etagers byggeri med navnet Byens Hus, som skal rumme både 6.700 kvadratmeter med 85 boliger, 2.200 kvadratmeter til daginstitutioner og et egentligt 2.500 kvadratmeter stort kultur- og fælleshus for områdets beboere.

Leben som attraktion

Byens Hus bliver opført for enden af Asger Jorns Allé i Ørestad Syd ganske tæt på det verdensberømte Bjarke Ingels-byggeri 8Tallet. Planerne byder på terrasser, café og uderum, så livet kan flyde frit mellem inde og ude på flere niveauer, og tanken er, at husets leben af mennesker skal blive en attraktion i sig selv. At en strøm af mennesker store dele af døgnet omkring Byens Hus skal give Ørestad Syd puls.

Efter borgermøder gav tre tegnestuer deres bud på husets udformning, og vinderen af konkurrencen blev AART Architects. Efter sommerferien vil By & Havn igen inddrage borgere og interessenter i arbejdet med den mere detaljerede indretning af Byens Hus. Huset skal efter planen stå klar til indvielse i 2021.

Mens Ørestad Syd fortsat er en byggezone, har By & Havn i øvrigt sat gang i et større forskønnelsesprojekt. Her får ubebyggede grunde et grønt makeover, så de bliver dækket af græs og blomster som midlertidige byrum i stedet for at stå hen som triste og tomme felter med skrald og støv.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden