0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klasselokalerne er som rækkehuse: Ny københavnsk skole lykkes med sine små rum til helt særlige børnesind

Hensyn til særligt følsomme børn har skabt en herlig skolearkitektur i Vanløse. Klasselokaler er som rækkehuse med små haver for og bag, og gangareal er lagt ind i en oval i midten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod

Ovalen i midten har særlig akustiks dæmpning i loft og vægge. Tilbygningen er tidstypisk i sit formsprog, som også Frits Schlegels oprindelige længer fra 1952 er det.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Børnene på Heerup Skole i Vanløse er på et udviklingsniveau, der svarer til halvdelen af deres alder. De har mindst to diagnoser hver, nogle er voldsomt udadreagerende, og nogle kan have lidelser som epilepsi, der gør, at de kræver hvile midt på dagen. De har det, der i fagtermer kaldes vidtgående generelle indlæringsvanskeligheder.

Det betyder, at de kræver mere opmærksomhed end andre børn, og der er således over 100 ansatte til at sikre skolens 93 børn deres lovpligtige skolegang.