0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Spektakulært byggeri: Tænk sig, at man nu kan afveksle en tur ved Lyngby Sø med en gåtur på taget af en bygning

Ejendomsudvikleren Jesper Dam har med Basecamp Nordic og tegnestuen Lars Gitz Architects skabt et iøjnefaldende nyt boligbyggeri i Sorgenfri.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Kollegiets facadeplader ligner træ. Et 800 meter langt stiforløb bugter sig mellem stauder og træer op mod toppen af taget.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er sandelig ikke hver dag, der dukker et byggeri som Skovbrynet Lyngby op. Og dukke op gør det. Fra man træder ind på adressen, rejser det sig som en komposition af klippepartier med forgrund, mellemgrund og baggrund, bygningerne skyder sig op i stadig større højde bagud.

Den private investering til over en halv milliard kroner i studieboliger, der ligger bag, er i sig selv bemærkelsesværdig. Men det er den organisk slyngede bygningsarkitektur og især dens grønne tagflade, der gør Skovbrynet Lyngby til noget særligt.

Anlægget møder en som to arme, der via snoede stisystemer griber helt frem mod ankomstvejen og trækker blikket og den besøgende op på taget. Et 800 meter langt stiforløb bugter sig her mellem lave, vilde stauder og spredte træer i et lifligt diverterende arrangement skabt af landskabstegnestuen Kragh & Berglund. Sorgenfri har her fået en bakke, som det er en fornøjelse at gå tur på. Og den bliver kun endnu bedre, når den faste grusbelægning som planlagt også rulles ud på tagets stier og således smelter endnu bedre sammen med gårdhavens stisystem.

Beliggenheden er speciel for denne type bebyggelse. Skovbrynet Lyngby er for størstedelen et kollegium og ligger ikke midt i en by i umiddelbar forbindelse med en uddannelsesinstitution, men lige ved siden af en motorvejsafkørsel, Sorgenfri Station og Sorgenfri Kirkegård. DTU’s campus ligger dog kun 10 minutter derfra på cykel, og der er en lille halv time med s-toget ind til Københavns handelsskoler, universiteter og professionshøjskoler.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts