Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Peter Øvig Knudsen ville have 1,9 millioner kroner for at deltage i Zentropas filmatisering af sagen om Blekingegadebanden. Det sagde filmselskabet nej til.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Peter Øvig i kamp om ophavsret

Forfatteren af ’Blekingegadebanden’, Peter Øvig, forsøger at stoppe Zentropas filmatisering af en anden bog om den store kriminalsag.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmselskabet Zentropas planer om at filmatisere historien om Blekingegadebanden har fået forfatteren Peter Øvig Knudsen på krigsstien.

Peter Øvig mener, at det vil krænke hans ophavsret, og får støtte fra Dansk Journalistforbund, der i januar i år tildelte ham Cavlingprisen for to bøger om Blekingegadesagen.

Zentropa har i flere år forhandlet med Peter Øvig Knudsen om en filmatisering, der tager udgangspunkt i hans bøger.

Men da Øvig ifølge Peter Aalbæk Jensen krævede 1,9 millioner kroner for sin medvirken, sagde filmselskabet nej tak.

Zentropa-film bygger på efterforskers bog
I stedet har Zentropa underskrevet en aftale med den daværende efterforskningsleder i sagen, Jørn Moos, om, at han skal være konsulent på en film om sit liv og karriere med udgangspunkt i bogen 'Blekingegade-betjenten', der er skrevet af journalisterne Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen.

»Faktum er, at vi nu har indgået et samarbejde med en anden forfatter, der har skrevet om emnet. Det har bevirket en helt anderledes vinkling af vores historie, og dermed er der intet grundlag for deres påstande om, at vores projekt skulle krænke Peter Øvigs rettigheder«, fastslår Zentropa i selskabets skriftlige afvisning af Peter Øvig Knudsens og Dansk Journalistforbunds krav om ophavsret.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden