Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Politi undersøger gerningsstedet efter røveriet mod Købmagergades postkontor, som kostede den 22-årige betjent Jesper Egtved Hansen livet, under et røveri begået af Blekingegadebanden.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DR laver tv-serie om Blekingegadebanden

Peter Øvig Knudsens bøger om Blekingegadebanden bliver til en tv-serie på DR1.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rigtig mange danskere har læst den, og snart kan alle se den på tv.

Journalist Peter Øvig Knudsens to bøger om Blekingegadebanden, der udkom sidste år og som indbragte ham Cavling-prisen, bliver lavet til tv-serie.

Blekingegadebanden er en af de mest omtalte kriminalsager i dansk retshistorie.

De to bestseller-bøger om banden har blandt andet været med til at skabe fornyet debat om PET's rolle i efterforskningen af gruppens aktiviteter og Danmarks holdning til og håndtering af international terrorisme op gennem 70’erne og 80’erne, skriver DR i en pressemeddelse.

Danskerne kan forvente at se tv-serien om den kriminelle bande i foråret 2010.

Tilfreds forfatter
Journalist og forfatter til bøgerne, Peter Øvig Knudsen, skal fungere som konsulent på serien.

»En tv-serie er den helt rigtige filmiske form til at forløse historien i mine bøger, som jo forløber over mere end 20 år og hurtigt kunne blive amputeret i en spillefilm. Med de mange timers tv vil det være muligt også at fortælle den afsindigt spændende forhistorie om bandemedlemmernes baggrund, motiver og psyke. Det glæder jeg mig til at se«, siger han til DR.

Blekingegaden også på dokumentarfilm
DR1 chef Ulla Pors Nielsen glæder sig over serien, som hun mener ligger i god forlængelse af det samarbejde, kanalen allerede har med forfatteren om en dokumentarfilm om banden.

»Det er to af vores kerneområder, drama og dokumentar, der på den måde går hånd i hånd om at fortælle en fantastisk historie, som virkelig har optaget danskerne«, siger hun.

»Overvældende interesse«
Serien om Blekingegadebanden er planlagt til otte afsnit og produceres af Yellowbird i samarbejde med Social Club Production og DR.

Mikkel E. G. Nielsen, som kommer til at producere serien, ønsker endnu ikke at oplyse, hvem der skal instruere serien, og hvilke skuespillere der er på rollelisten, men fortæller, at interessen for projektet har været overvældende.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden