Aidt: En kæmpeære at få nordisk pris

Nordisk Råds Litteraturpris gik for første gang siden 2000 til en dansk forfatter. Naja Marie Aidt troede ikke sine egne ører, da det blev hende.

Kultur

En jublende glad Naja Maria Aidt troede ikke sine egne ører, da hun i dag som den første danske forfatter i otte år modtager den ærefulde Nordisk Råds Litteraturpris.

»Jeg er vildt overrasket og meget glad. Det er en kæmpeære for mig. Jeg havde ondt i maven i morges, da jeg vågnede. Men jeg har forsøgt at dæmpe mit gemyt hele formiddagen. Det skal man jo, når man er indstillet til en pris, hvis man nu ikke får den. Så det her er bare så dejligt«, siger Naja Marie Aidt i sin lejlighed i København.

Sejr for novellegenre

Det er det største og mest betydningsfulde legat, som den 44-årige forfatter har modtaget, og hun kan ikke understrege betydningen nok.

Både for sig selv og for andre novelleforfattere.

»Jeg er rigtig glad for, at jeg har fået prisen for min novellesamling 'Bavian'. Det er en sejr for novellegenren og jeg håber, det vil få mange flere til at læse noveller, som jeg synes er et fantastisk format at læse bøger i«, siger Naja Marie Aidt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce