Dansk Folkeparti afviser at lukrere på afdøde Natasjas kæmpehi 'Gi mig Danmark tilbage'. - Arkivfoto.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Dansk Folkeparti afviser at lukrere på afdøde Natasjas kæmpehi 'Gi mig Danmark tilbage'. - Arkivfoto.

Kultur

Natasjas forlag kræver erstatning af DF

Fra flere sider er Dansk Folkeparti blevet beskyldt for at udnytte den afdøde sangerinde Natasjas kæmpehit ’Gi mig Danmark tilbage' i deres omstridte tørklæde-kampagne. Nu kræver musikforlaget erstatning.

Kultur

Dansk Folkeparti skal betale erstatning for at lukrere på Natasja’s kæmpehit ’Gi’ mig Danmark tilbage’.

Det mener Nordens største musikforlag Edition Wilhelm Hansen, der har forlagsrettighederne til nummeret, som sidste år var et af de mest spillede på P3 og vandt flere store priser som årets hit.

Kravet kommer i kølvandet på Dansk Folkepartis omstridte annoncekampagne mod retten til at bære tørklæde ved domstolene.

Her benytter partiet sloganet ’Gi’ os Danmark tilbage’, og det har i de seneste dage fået flere til at kritisere dem for at stjæle og misbruge den afdøde sangerindes ord.

Lukrerer på Natasja
»Der er slet ingen tvivl om, at Dansk Folkeparti lukrerer på Natasja. Det tager tid, før et slogan skaber værdi, og det er Natasja og den sang, Natasja har skabt, der leverer den værdi. Det er ligegyldigt, at ordene kan siges at være almindelige, for Natasja har givet dem værdi, og derfor kan ’Gi’ mig Danmark tilbage’ betragtes som et citat«, siger kreativ manager Claus Kilpatrick fra musikforlaget.

I 1985 førte samme forlag sag for sangeren Sebastian mod det daværende SiD, der benyttede teksten fra hans nummer ’Du er ikke alene’. Sagen endte med et forlig, hvor fagforbundet betale erstatning.

DF afviser
Dansk Folkeparti afviser alle beskyldninger og henviser til, at ordene er alt for almindelige til at være ophavsretsbeskyttede.

Partiets pressechef Søren Søndergaard oplyser desuden, at partiet har overvejet at benytte teksten som slogan for deres næste årsseminar. Dermed afviser Dansk Folkeparti musikforlagets krav om, at partiet øjeblikkeligt skal trække sloganet tilbage.

»Det har vi ingen planer om. Det er fuldstændig langt ude«, siger Pia Kjærsgaard.

Forlaget ønsker ikke at oplyse, hvor meget erstatningskravet lyder på.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce