Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Billede fra filmen.
Foto: A.Film

Billede fra filmen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se de første klip fra 'Rejsen til Saturn'

For de, der ikke kan vente til september, er det nu muligt at se trailer for filmatiseringen af tegneserien Rejsen til Saturn.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De første klip af filmatiseringen af Claus Deleurans tegneserieklassisker 'Rejsen til Saturn' kan nu ses på internettet.

Traileren viser en hæsblæsende række højdepunkter for filmen om den første danske ekspedition til Saturn og giver en smagsprøve på den række af de kendte komikere, der lægger stemme til hovedpersonerne.

Casper Christensen står bag hovedpersonen Per, og Frank Hvam bag den forstyrrede major Arne Skrydsbøl. Desuden medvirker Ali Kazim, Simon Jul, Lars Hjortshøj, Iben Hjejle, Peter Belli, Lasse Rimmer og Klaus Bondam.

Nye referencer i en ny verden Manuskriptet til ’Rejsen til Saturn’ er skrevet af Nicolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, der har opdateret filmen til et mere nutidigt univers. Referencerne til den Kolde Krig er skiftet ud med referencer til en verden efter 11. september, hvilket allerede kan ses i traileren.

Skældsord som 'slip mig, terroristsvin' er kommet til, ligesom major Skrydsbøl kommer med følgende svada til rumvæsenerne:

»Vi er de hvide guder. Vi er kommet for at tage jeres ressourcer, og samtidig vil vi lære jer om demokrati og ytringsfrihed. Og det er en lille bonus«.

Visse klassikere fra tegneserien er dog stadig med. Blandt andet afslører traileren, at det stadig vil blive muligt at se, hvordan urin opfører sig i rummet.

Albummet genoptrykt i 2001

’Rejsen til Saturn’ bliver produceret af produktionsselskabet A-Film, der også stod bag den tre-d-animerede spillefilm ’Terkel i knibe’. Rent visuelt kommer filmudgaven af ’Rejsen til Saturn’ på mange måder til at minde om ’Terkel’-filmen, har en af filmens tre instruktører Craig Frank tidligere fortalt Politiken.

Tegneren Claus Deleuran døde i 1996. Han arbejdede blandt andet ved tidsskriftet Corsaren og senere Ekstra Bladet.

Albummet ’Rejsen Til Saturn’ var i lange tider uopdriveligt, men i 2001 blev det genoptrykt og genudgivet af forlaget Politisk Revy, der indtil videre har imødegået efterspørgslen med to nye oplag. Også andre Deleuran-albums, blandt andet historierne om Thor-Finn, er blevet genudgivet inden for de senere år.

Casper Christensen, Iben Hjejle og Frank Hvam er bare nogle af de komikere, der lægger stemmer til animationsfilmen 'Rejsen til Saturn', der har premiere d. 26/9. Kilde: A. Film A/S

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk foldbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden