Søren Espersen langede i weekenden ud efter DR's dramaserier i et læserbrev i Politiken. Han mente, at der er »et helt klart mønster i DR's produktion af såkaldt fiktion«, som kun vil vise ét samfundssyn: Et venstreorienteret. Arkivfoto.
Foto: Jens Dresling

Søren Espersen langede i weekenden ud efter DR's dramaserier i et læserbrev i Politiken. Han mente, at der er »et helt klart mønster i DR's produktion af såkaldt fiktion«, som kun vil vise ét samfundssyn: Et venstreorienteret. Arkivfoto.

Kultur

Læserne: Under lavmålet, Espersen

Politikens læsere kan ikke genkende Søren Espersens billede af 'røde dramaserier' i DR.

Kultur

Dansk Folkepartis Søren Espersens udfald mod DR's dramaserier i almindelighed og dramachef Ingolf Gabold i særdeleshed er ikke gået ubemærket hen hos Politikens læsere.

Hele 17 læsere for til tasterne og sendte et læserbrev til Politikens debatredaktion, der dog kun havde plads til at trykke de fire af dem i dagens avis.

Fælles for læserne er, at de er stærkt uenige i Espersens postulat om, at 'de røde lejesvende' har kronede dage i DR's dramaserier.

'Det er ren paranoia' Bjørn Quistorff fra Charlottenlund mener, der er tale om 'ren paranoia' fra Espersens side:

»Der er ikke skygge af partipolitisk propaganda i hverken 'Livvagterne' eller 'Krøniken'. Det, han måske har fået øje på, uden at forstå det, og som han derfor misfortolker er, at mange kunstere med årene har en tendens til at gentage sig selv«, skriver Quistorff og nævner sangeren Kim Larsen som eksempel på en kunstner, der 'altid synger nøjagtigt den samme sang, trods nye titler'.

Holger Mikkelsen fra Ballerup mener, at Espersens kritik er 'under lavmålet', mens mag. art og psykologilærer Siggi Kaldan bemærker, at Espersen i virkeligheden er ude i et politisk ærinde, hvor han får 'sine egne værdier ud mellem sidebenene':

Klare venne- og fjendebilleder
»Idet han har valgt den ironiske form, fremgår det nemlig tydeligt, at hans værdier er de stik modsatte af dem, han i sin fiktive seriebeskrivelse tillægger Gabold. Læst på den måde viser hans indlæg klart, at han ikke kan lide muslimer, der deltager i det politiske liv på demokratiets betingelser, i særdeleshed ikke kvinderne«.

»Han kan ikke fordrage hverken kritiske journalister eller ærlige politikere, der forfølger politiske ideer i stedet for stemmer, enten de så er socialdemokrater eller borgerlige. Og han kan slet ikke udholde nødhjælpsarbejdere«, skriver Siggi Kaldan.

Til gengæld er spindoktorer, Espersens egne partifæller, og den siddende regering åbenbart i høj kurs hos Espersen, noterer læserbrevsskribenten.

Ikke substans i kritikken

Også på politiken.dk debatterer brugerne flittigt Espersens læserbrev, og heller ikke her vinder DF-politikeren det store gehør for sine holdninger.

»Søren Espersen er igen helt ude i hampen. Hvem var det lige, der skrev manuskriptet til de fleste afsnit af Matador? Lise Nørgaard, der åbent har erkendt at hun er borgerlig. Hvem var hovedpersonerne i Matador? Varnæs-familien, som var ærketypiske konservative, og Skjern-familien der drog nytte af 'enhver er sin egen lykkes smed'-filosofien«, skriver P. Poulsen fra København N.

Og Birgit Hansen fra Hammel pointerer, at vælgerne ikke lader sig flytte politisk af dramaserier.

»Da DR lancerede Krøniken, var journalister og politikere ved at gå i selvsving over at 'Palle-effekten' kunne være en afgørende faktor ved det næste folketingsvalg. Faktum er, at Socialdemokratiet fik et historisk dårligt valg, og Lykketoft måtte efterfølgende gå af. Søren Espersen har startet en gang teoretisk snak uden substans - eller er det bare martyrrollen, han og DF ønsker at spille igen«, spørger hun retorisk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce