Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jan Grarup
Foto: Jan Grarup

Lars Ulrich og hans bandkammerater lancerer om få dage spillet Guitar Hero: Metallica. Arkivfoto.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Ulrich i opgør med pladeselskabet

Pladeselskaber er ikke længere nødvendige, udtaler Metallicas trommeslager i et bemærkelsesværdigt interview.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Metallica er parat til at sige farvel til sit pladeselskab og selv udgive plader via nettet og gennem computerspil som det populære Guitar Hero.

Den opsigtsvækkende meddelelse kom fra bandets danske trommeslager Lars Ulrich i et interview med avisen Los Angeles Times forleden.

Noget af en vending på en hihat fra musikeren, der for år tilbage sagsøgte fildelingstjenesten Napster for at have krænket bandets copyright og kæmpede på pladeselskabernes side i kampen mod netpirateri.

Har ikke brug for en bank længere

I interviewet fremhæver Lars Ulrich blandt andre Radiohead og Trent Reznor fra Nine Inch Nails, der er frontløbere i en udvikling, hvor bands lægger musikken ud på deres egne hjemmesider uden om pladeselskaber.

Selv om Lars Ulrich under interviewet med LA Times befandt sig blandt flere repræsentanter fra bandets pladeselskab, Warner Music Group, svarede han alligevel åbenhjertigt på spørgsmålet om, hvorvidt store pladeselskaber er nødvendige:

»Nej. Pladeselskabets hovedopgave er at fungere som bank. Og når man er så heldig at have succes, har man ikke brug for pladeselskaber som banker. Vi skal spille en række koncerter med Trent (Reznor) til sommer, og jeg glæder mig til at tale med ham om hans planer«, lød det fra Lars Ulrich.

Metallicas seneste album 'Death Magnetic' var det sidste, bandet var kontraktmæssigt forpligtet til at lave sammen med Warner.

Herfra er »der intet andet end muligheder«, som Lars Ulrich udtrykker det.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden