»Jeg gør op med Jantelovs-Danmark«, siger TV3s Robinson-vært Jakob Kjeldberg. Arkivfoto
Foto: //TV3

»Jeg gør op med Jantelovs-Danmark«, siger TV3s Robinson-vært Jakob Kjeldberg. Arkivfoto

Kultur

»Jeg er blandt de bedste underholdningsværter«

Tidligere fodboldspiller og lejrleder på Robinson mener selv, at han lever, som mange gerne vil leve. Jakob Kjeldberg fylder 40.

Kultur

Måske er det ikke særlig dansk, vil mange nok mene, at rose, fremhæve og offentligt gøre reklame for sig selv. Men det er TV3-værten Jakob Kjeldbjerg ligeglad med.

Og netop i hans funktion er det jo nyttigt og vigtigt at være kendt blandt de kendte og stille op til det meste og gerne hive familien med frem i billedet, også døtrene Sophia og Maria. Som f.eks. billederne fra bryllup nummer 2 med engelske fru Christine.

Det foregik i Las Vegas.

1 million om året

»Jeg gør op med Jantelovs-Danmark og siger »So what?«. Hvorfor ikke gratulere mig i stedet, fordi jeg kan leve sådan, som de fleste sikkert gerne ville kunne«, sagde han for ikke så længe siden i et interview i B.T.

Det var i forbindelse med – misundelige? – spekulationer om, at han vist kun arbejder mellem syv og otte uger om året og efter sigende skulle få en hyre på plus 1 million kroner for sin indsats som skrigende lejrleder på ’Robinson Ekspeditionen’.

I mange måneder om året kan han nyde livet og det dejlige klima i boligen i Sydfrankrig og forberede sig til nye tv-ekspeditioner.

Mod på eventyr
Den tidligere landsholdsspiller i fodbold begyndte som vært på fodboldprogrammet ’Onside’ og skiftede så spor og tog på eventyr langt væk. Det gjorde han i øvrigt også som ung fodboldspiller. Jakob Kjeldbjerg har mod på oplevelser og udfordringer, gerne i udlandet. Mens han var divisionsspiller i Viborg, brugte han f.eks. vinterpausen på at spille på en korttidskontrakt i en klub i Thailand.

»Jeg er blandt de bedste underholdningsværter, og jeg har udviklet mig enormt«, sagde han i B.T.-interviewet. »Jeg siger det med et glimt i øjet. Men jeg mener det faktisk«.På fodboldbanen voksede den begavede, fornuftige og efterhånden selvsikre Jakob Kjeldbjerg sig stor på Silkeborgs superligahold efter at have spillet i Holstebro og Viborg. I 1993 blev han udnævnt til Årets Fodboldspiller i Danmark, og så fik han en fin kontrakt i London-klubben Chelsea.

Han var en dygtig forsvarer, luftstærk, hårdt tacklende og med fint overblik, i den bedste engelske række. Og han nåede bl.a. at spille mod europamestermålmanden Peter Schmeichel i en FA Cup-finale på Wembley – hvor Manchester United smadrede Chelsea med 4-0 i sæsonen 1993-94.

Fodboldinvalid
Jakob Kjeldbjerg spillede 60 kampe på ungdomslandsholdene, bl.a. ved OL-slutrunden i Barcelona 1992 og mange af dem som anfører, og landstræner Richard Møller Nielsen gav ham A-landsholdsdebut i en VM-kvalifikationskamp mod Nordirland i Belfast i det sene efterår i 1992. Tre måneder senere leverede Jakob Kjeldbjerg en superpræstation i argentinske Mar Del Plata, hvor Danmark mødte Argentina i en prestigekamp mellem europamestrene og de sydamerikanske mestre.

Den unge danske stopper nærmest mandsopdækkede superstjernen Diego Maradona, og Maradona fik ikke lov til at dominere spillet og kampen, som han gjorde i de fleste andre kampe. Efter 1-1 endte Danmark med at tabe i en straffesparkskonkurrence.

I 1996 måtte Jakob Kjeldbjerg, der i alt nåede 14 A-landskampe, stoppe som fodboldspiller. Han blev erklæret fodboldinvalid på grund af brusk- og meniskskader i højre knæ. En kendt fodboldspiller forsvandt ud af billedet – indtil han vendte tilbage i værtsrollen, som han nyder og befinder sig supergodt i.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce