»Jeg gør op med Jantelovs-Danmark«, siger TV3s Robinson-vært Jakob Kjeldberg. Arkivfoto
Foto: //TV3

»Jeg gør op med Jantelovs-Danmark«, siger TV3s Robinson-vært Jakob Kjeldberg. Arkivfoto

Kultur

»Jeg er blandt de bedste underholdningsværter«

Tidligere fodboldspiller og lejrleder på Robinson mener selv, at han lever, som mange gerne vil leve. Jakob Kjeldberg fylder 40.

Kultur

Måske er det ikke særlig dansk, vil mange nok mene, at rose, fremhæve og offentligt gøre reklame for sig selv. Men det er TV3-værten Jakob Kjeldbjerg ligeglad med.

Og netop i hans funktion er det jo nyttigt og vigtigt at være kendt blandt de kendte og stille op til det meste og gerne hive familien med frem i billedet, også døtrene Sophia og Maria. Som f.eks. billederne fra bryllup nummer 2 med engelske fru Christine.

Det foregik i Las Vegas.

1 million om året

»Jeg gør op med Jantelovs-Danmark og siger »So what?«. Hvorfor ikke gratulere mig i stedet, fordi jeg kan leve sådan, som de fleste sikkert gerne ville kunne«, sagde han for ikke så længe siden i et interview i B.T.

Det var i forbindelse med – misundelige? – spekulationer om, at han vist kun arbejder mellem syv og otte uger om året og efter sigende skulle få en hyre på plus 1 million kroner for sin indsats som skrigende lejrleder på ’Robinson Ekspeditionen’.

I mange måneder om året kan han nyde livet og det dejlige klima i boligen i Sydfrankrig og forberede sig til nye tv-ekspeditioner.

Mod på eventyr
Den tidligere landsholdsspiller i fodbold begyndte som vært på fodboldprogrammet ’Onside’ og skiftede så spor og tog på eventyr langt væk. Det gjorde han i øvrigt også som ung fodboldspiller. Jakob Kjeldbjerg har mod på oplevelser og udfordringer, gerne i udlandet. Mens han var divisionsspiller i Viborg, brugte han f.eks. vinterpausen på at spille på en korttidskontrakt i en klub i Thailand.

»Jeg er blandt de bedste underholdningsværter, og jeg har udviklet mig enormt«, sagde han i B.T.-interviewet. »Jeg siger det med et glimt i øjet. Men jeg mener det faktisk«.På fodboldbanen voksede den begavede, fornuftige og efterhånden selvsikre Jakob Kjeldbjerg sig stor på Silkeborgs superligahold efter at have spillet i Holstebro og Viborg. I 1993 blev han udnævnt til Årets Fodboldspiller i Danmark, og så fik han en fin kontrakt i London-klubben Chelsea.

Han var en dygtig forsvarer, luftstærk, hårdt tacklende og med fint overblik, i den bedste engelske række. Og han nåede bl.a. at spille mod europamestermålmanden Peter Schmeichel i en FA Cup-finale på Wembley – hvor Manchester United smadrede Chelsea med 4-0 i sæsonen 1993-94.

Fodboldinvalid
Jakob Kjeldbjerg spillede 60 kampe på ungdomslandsholdene, bl.a. ved OL-slutrunden i Barcelona 1992 og mange af dem som anfører, og landstræner Richard Møller Nielsen gav ham A-landsholdsdebut i en VM-kvalifikationskamp mod Nordirland i Belfast i det sene efterår i 1992. Tre måneder senere leverede Jakob Kjeldbjerg en superpræstation i argentinske Mar Del Plata, hvor Danmark mødte Argentina i en prestigekamp mellem europamestrene og de sydamerikanske mestre.

Den unge danske stopper nærmest mandsopdækkede superstjernen Diego Maradona, og Maradona fik ikke lov til at dominere spillet og kampen, som han gjorde i de fleste andre kampe. Efter 1-1 endte Danmark med at tabe i en straffesparkskonkurrence.

I 1996 måtte Jakob Kjeldbjerg, der i alt nåede 14 A-landskampe, stoppe som fodboldspiller. Han blev erklæret fodboldinvalid på grund af brusk- og meniskskader i højre knæ. En kendt fodboldspiller forsvandt ud af billedet – indtil han vendte tilbage i værtsrollen, som han nyder og befinder sig supergodt i.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce