Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Lauritz.com trodser kritik fra Løkke

»Vi vil ikke grave grøfterne dybere«, siger auktionschef efter Westergaard-ballade.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Auktionshuset Lauritz.com står fast på, at virksomheden ikke vil sælge en akvarel af Muhammedtegneren Kurt Westergaard, selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kritiserer beslutningen.

LÆS ARTIKLEN

Det fastslår administrerende direktør Mette Rode Sundstrøm i et mailinterview med Ritzau.

Hvorfor vil I ikke sælge Kurt Westergaards akvarel?

»Vi mener, at man bør skabe ro omkring Kurt Westergaard, i stedet for at grave grøfterne dybere. Et salg hos os vil skabe endnu mere uro. Vi er gentagne gange blevet tilbudt at sælge Muhammed-tegningerne, hvilket vi hver gang har takket nej til«.

Kan ikke overskue konsekvenserneDirektøren fortsætter:

»Nu er vi blevet tilbudt at sælge en anden Kurt Westergaard-tegning, hvilket vi nøje har overvejet, og valgt at takke pænt nej til. Med først Danmark og nu Kurt Westergaard som terrormål, kan vi ikke overskue konsekvenserne af et salg. Når vi ikke kan overskue konsekvenserne af et salg, kan vi heller ikke i dette tilfælde lave en risikobedømmelse - for eksempel for vores medarbejdere.

Hvordan påvirker det Jer, at statsministeren kritiserer jeres beslutning?

»De har frihed til at kritisere, vi har frihed til at mene noget andet og takke nej til en tegning. Vi hylder selvsagt ytringsfriheden, men opfordrer til at man begynder at nuancere debatten.

'Vi takker ofte nej'

I skrev i en pressemeddelelse mandag, at I pillede akvarellen af på grund af de ansattes sikkerhed. Er der andre grunde?

»For det første har akvarellen aldrig været sat til salg på Lauritz.com. Det er en fejlinformation. Vi har venligt afvist den, da vi fik den tilbudt. Der sker jævnligt, at vi takker nej til en effekt, fordi vi ikke ønsker at indlede eller ophede en given politisk eller religiøs debat. Vi tager altid konkret stilling fra sag til sag«.

»Typisk takker vi nej, hvis en vare har et stærkt politisk eller religiøst budskab, som vi enten bare ikke kan tilslutte os, eller som vi mener kan virke unødigt stødende, eller som vi vurderer igangsætter en debat, vi ikke personligt ønsker at være meningsdanner i«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden