Foto: DRESLING JENS
Kultur

Jens Otto Krags datter fredet i dagbogssag

Forfatterne til ny bog om tidligere statsminister Jens Otto Krags (S) slipper for retssag.

Kultur

Selv om forfatterne til en ny bog om tidligere statsminister Jens Otto Krag angiveligt skaffede sig adgang til hans dagbøger under falske forudsætninger, kommer der ikke noget juridisk efterspil.

Det fastslår Jens Otto Krags to litterære eksekutorer, tidligere udenrigsminister Kjeld Olesen (S) og Søren Hansen (S), der ellers har truet med at tage juridiske skridt mod Astrid 'Søsser' Krag og journalist Peter Salskov på grund af de oplysninger om Krags elskerinder, der kommer frem i bogen.

»Vi kan kun opfatte offentliggørelsen af hans private dagbøger, som man fik adgang til under falske forudsætninger, som spekulation og krænkende for nulevende personer. Men fordi det er Jens Otto Krags datter, der står som forfatter, har vi besluttet ikke at foretage os mere i denne sag«, skriver Kjeld Olesen og Søren Hansen.

Kærester røbet
De to tidligere folketingsmedlemmer siger, at forfatterne kun fik adgang til Krags dagbøger på betingelse af, at de ikke viderebragte personfølsomme oplysninger.

Alligevel har forfatterparret offentliggjort, at den tidligere statsminister blandt andet var kæreste med forfatteren Suzanne Brøgger, folketingsmedlem Lene Bro og journalisten 'Ninka'.

/ritzau/

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden