Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jens Otto Krags datter fredet i dagbogssag

Forfatterne til ny bog om tidligere statsminister Jens Otto Krags (S) slipper for retssag.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Selv om forfatterne til en ny bog om tidligere statsminister Jens Otto Krag angiveligt skaffede sig adgang til hans dagbøger under falske forudsætninger, kommer der ikke noget juridisk efterspil.

Det fastslår Jens Otto Krags to litterære eksekutorer, tidligere udenrigsminister Kjeld Olesen (S) og Søren Hansen (S), der ellers har truet med at tage juridiske skridt mod Astrid 'Søsser' Krag og journalist Peter Salskov på grund af de oplysninger om Krags elskerinder, der kommer frem i bogen.

»Vi kan kun opfatte offentliggørelsen af hans private dagbøger, som man fik adgang til under falske forudsætninger, som spekulation og krænkende for nulevende personer. Men fordi det er Jens Otto Krags datter, der står som forfatter, har vi besluttet ikke at foretage os mere i denne sag«, skriver Kjeld Olesen og Søren Hansen.

Kærester røbet
De to tidligere folketingsmedlemmer siger, at forfatterne kun fik adgang til Krags dagbøger på betingelse af, at de ikke viderebragte personfølsomme oplysninger.

Alligevel har forfatterparret offentliggjort, at den tidligere statsminister blandt andet var kæreste med forfatteren Suzanne Brøgger, folketingsmedlem Lene Bro og journalisten 'Ninka'.

/ritzau/

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden