SKANDALESUCCES. Forfatteren James Frey er rigtig kommet i vælten oven på afsløringerne om hans bog. I onsdags var han f.eks. med i Larry Kings talkshow.  Foto: Edward M. Pio Roda/AP/CNN

SKANDALESUCCES. Forfatteren James Frey er rigtig kommet i vælten oven på afsløringerne om hans bog. I onsdags var han f.eks. med i Larry Kings talkshow. Foto: Edward M. Pio Roda/AP/CNN

Kultur

Løgnagtig forfatter tjener gode penge

Forfatter James Freys storsælgende, selvbiografiske bog bygger på en opdigtet historie. Men bogkøberne er ligeglade.

Kultur

Den amerikanske forfatter James Frey har måttet indrømme, at hans storsælgende erindringsbog 'A Million Little Pieces' er en 'forskønnet' udgave af virkeligheden.

Det var f.eks. løgn, når han skrev, at han havde været tre måneder i fængsel. Freys letsindige omgang med sandheden er imidlertid en god forretning.

Til tops på Amazon
Skandalen omkring forfatteren og bogen har gjort Freys bog til nummer 1 hos Amazon, og den ligger øverst på New York Times' bestsellerliste over nonfiktion billigbøger.

Samtidig har den trukket Freys seneste bog 'My Friend Leonard' op som den mest solgte nye nonfiktion bog hos New York Times.

Bogen er kommet med i Oprah Winfreys Book Club, hvor
adskillige af bøgerne er klatret op på Amazons
hitliste over bøger.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce