0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk Folkeparti dropper medieforlig med regeringen

Dansk Folkeparti er så utilfreds med kulturminister Brian Mikkelsens (K) håndtering af salget af TV 2, at partiet forlader medieforliget. De radikale opfordrer til nye forhandlinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Holsting Klaus
Foto: Holsting Klaus

Tv-værten Michele Bellaiche og resten af TV 2 kan se frem til yderligere uro om salget af tv-stationen efter Dansk Folkeparti har forladt medieforliget. - Foto: Klaus Holsting

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dansk Folkeparti står ikke længere bag regeringens medieforlig, fordi statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har nægtet at flytte ansvaret for salget af TV 2 fra kulturminister Brian Mikkelsen (K) til Finansministeriet.
Det skriver dagbladet Børsen.

Med Dansk Folkeparti exit fra forliget har regeringen mistet sit stabile mediepolitiske flertal, og Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand for Dansk Folkeparti, placerer hele ansvaret for den udvikling hos regeringen.

»Regeringen har bragt medierne ind i en kaotisk situation«, siger han til TV 2-Nyhederne.

Konsekvensen er, at de politiske aftaler om TV2, lokalradioer, distributionsstøtte til dagblade er annulleret.

»Regeringen har valgt at opsige medieaftalen med den måde, de har håndteret situationen omkring TV2. Så der er ikke noget medieforlig,« siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

Brian Mikkelsen undrer sig
Dansk Folkeparti er utilfreds med kulturminister Brian Mikkelsen udskød salget af TV 2 på grund en række sager om statsstøtte, der er anlagt ved EF-domstolen.

Sagerne vil formentlig først være afgjort med udgangen af næste år, og dermed vil et salg af tv-stationen først kunne finde sted i 2007.

Kulturministeren står uforstående overfor Dansk Folkepartis beslutning. Han siger til TV 2 Nyhederne, at regeringen har overholdt alle aftaler med Dansk Folkeparti.

Radikale opfordrer til nye forhandlinger
Den radikale medieordfører, Simon Ammitzbøll kalder det »en uholdbar situation«, og opfordrer til forhandlinger om et nyt medieforlig.

»Vi kan ikke leve med, at der ikke længere er et fast aftalegrundlag for dansk mediepolitik«, siger Simon Ammitzbøll til Ritzau.

Han forklarer, at når medieforliget er faldet på gulvet bliver ikke alene salget TV 2, men også den fremtidige digitalisering af tv og radio bliver sat på standby.

»Alt det her, der jo så bare er sat på standby, fordi kulturministeren og Dansk Folkeparti er kommet op at slås.
Vi vil gerne signalere, at vi er et ansvarligt parti, der gerne vil være med til at tage ansvar for det her, så dansk mediepolitik ikke kommer til at stå på standby«, siger Simon Ammitzbøll, som i øvrigt ikke ser noget problem i, at kulturminister Brian Mikkelsen (K) har ansvaret for salget af TV2.