Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Læserkritik. Mange læsere bryder sig ikke om, at forfatteren Carsten Jensen, har modtaget den store svenske Olof Palme-pris.
Foto: GRARUP JAN

Læserkritik. Mange læsere bryder sig ikke om, at forfatteren Carsten Jensen, har modtaget den store svenske Olof Palme-pris.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læsere koger af vrede over Carsten Jensen

Læserne er søgt til tasterne efter pris til forfatteren, som også selv er rasende.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Med 400.000 kroner er der råd til endnu en etage i Carsten Jensens elfenbenstårn«.

Politiken.dk-læser P. Christensen fra København er blot én af 121 læsere, der har reageret på, at den danske forfatter lørdag fik overrakt Olof Palme-prisen for sin 'humanisme, fornuft og tro på fremtiden'.

Ved overrækkelsen af prisen på 400.000 kroner holdt Carsten Jensen en tale, hvor han blandt andet langede ud efter Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, og Jesper Langballes (DF) udsagn om muslimer.

Carsten Jensen mener, at når komiteen bag Olof Palme-prisen tidligere har peget på systemkritikere af totalitære regimer, så siger det også noget om Danmark, at Jensen nu har fået prisen.

LÆS OGSÅ

En »hykler og kujon«
Som bekendt har Carsten Jensen igennem flere år ved siden af sit forfatterskab været en ivrig kritiker af Danmarks indvandrings- og asylpolitik. Og ikke mindst krigen mod Irak.

Og mange læsere har tilsyneladende fået nok af Carsten Jensens analyser af kongerigets tilstand igennem det seneste årti.

»Denne hykler og kujon, Carsten Jensen, skulle bosætte sig i Sverige sammen med de andre kujoner, som er vant til at stikke hovedet i sandet og ikke forholde sig til de egentlige problemer!«, skriver Thomas Rasmussen fra Århus.

Fortæl om Kurt Westergaard
Mange af læsernes kommentarer harcelerer som Thomas Rasmussen over, at en svensk priskomite giver en pris til en dansker, der er kendt for sin hårde kritik af Danmark.

Det er ikke Danmark, den er gal med, men snarere den lukkede debatkultur i Sverige, lyder det.

»Tillykke Carsten Jensen! Prisen, som du modtager er fra selvcensurens Sverige, den politiske korrektheds højborg. Fortæl i din tale, at selvcensuren nu også er nået til Danmark. Fortæl om Kurt Westergaards skæbne«, skriver Asger Balvig, der selv er bosat i Sverige.

Jensen rammer lige i kernen
Carsten Jensen møder dog også lykønskninger og uforbeholden beundring hos en del læsere.

Janus Pedersen fra Sønderjylland mener, at debatten om Carsten Jensen er meget sigende for værdien af forfatterens samfundskritik.

»Hahhahaha! Aldrig har jeg dog set en mand kunne bringe så mange folks pis i kog. Bare se alle kommentarer herinde. Folk hyler og tuder, synker grædende i knæ af vrede, og er nærmest ved at eksplodere af had til Carsten Jensen«, skriver han og fortsætter:

»Bevis på at Carsten Jensen rammer LIGE i kernen af problemet med Danmark. Carsten Jensen har fortjent denne pris. Snub en kleenex og tør fremmedhadet af kinderne«.

Jensen: Politiken skriver misundelsesartikler

Politiken.dk ville gerne have spurgt Carsten Jensen om, hvad han mener om den voldsomme debat, som hans navn vækker.

Forfatteren afviser med henvisning til, at politiken.dk i fredags bragte nyheden om, at han har fået Olof Palme-prisen.

Carsten Jensen er vred over, at overskriften - i lighed med dr.dk's og Ritzaus Bureaus - gik på, at Jensen får prisen for at kritisere Danmark.

»I kan skrive jeres misundelsesartikler, eller hvad fanden det handler om. Det gider jeg ikke at deltage i«, lyder det kortfattet fra Carsten Jensen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden