Forfatter. Lise-Lotte Norup er ikke blot skuespiller og sangerinde, hun har også skrevet flere bøger, herunder en nok så kontroversiel om retten til at udøve dødshjælp. Foto: Martin Bubandt

Forfatter. Lise-Lotte Norup er ikke blot skuespiller og sangerinde, hun har også skrevet flere bøger, herunder en nok så kontroversiel om retten til at udøve dødshjælp. Foto: Martin Bubandt

Kultur

Sengekantsstjerne fylder 60

Lise-Lotte Norup har altid været mere end køn. Hun er bl.a. en højt elsket revyveteran

Kultur

60 i dag.

Det er vist ikke forkert at sige, at det var Lise-Lotte Norups strålende udseende, der skaffede hende adgang til de skrå brædder og filmlærredet.

Efter modelarbejde medvirkede Lise-Lotte Norup i forestillingen ’Solstik’ på ABC-Teatret i 1969 og fik sit filmgennembrud i 1971 med ’Det er nat med fru Knudsen’, hvor hun spillede en af hovedrollerne og havde et par nøgenscener.

Hun optrådte derefter i flere sengekantsfilm og som nøgenmodel i ’Rapportpigen’, og disse filmroller satte hende i en bås gennem de følgende ti år.

Monroe lookalike I midten af 1970’erne uddannede hun sig til lægesekretær, men hun ville hellere optræde. Hun har været med i et væld af teaterforestillinger og musicals. Bl.a. ’Hair’, ’Godspell’, ’My Fair Lady’, ’Piaf’ og ’Mød mig på Cassiopeia’. Forestillingen ’Mary/Marilyn’ på Det Danske Teater blev skrevet specielt til hende, hvor hun spillede den altdominerende rolle som en Marilyn Monroe lookalike. Og så er der den musikalske side af Lise-Lotte Norup, der ud over gehør og eminent flid er udstyret med en strålende sangstemme. Sangerkarrieren begyndte med lp-pladen ’Lise-Lotte’ med egne kompositioner og tekster.

Det førte hende videre til gruppen Hans Mosters Vovse og senere Swing Sisters, som ud over at give en masse koncerter har indspillet fem cd’er. Der er blevet skrevet tre teater-musik-forestillinger til Swing Sisters.

Til næste år kan Swing Sisters fejre deres 20-års jubilæum, og i den anledning går Lise-Lotte Norup, Kirsten Siggaard og Kirsten Vaupel og sysler med et nyt show. I Swing Sisters er hun ikke alene en ligeværdig sangpartner for de to andre, hun brillerer også med stort organisations- og handelstalent.

Revyveteran

Lise-Lotte Norup er mere end en køn pige med sangtalent. Morsom kan hun bestemt også være. Hun har været involveret i et hav af revyer over det ganske land, hvor hun ud over at medvirke har skrevet både sange og tekster til flere af revyerne.

Faktisk har hun 30-års jubilæum inden for revyfaget. Dette fejres til sommer med medvirken i Gilleleje Revyen. Forfatter kan hun også kalde sig. Hun har skrevet flere kogebøger samt en debatbog, ’Himmelmor’, om moderens pinefulde død og retten til at udøve aktiv dødshjælp.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden