Slut. Han kunne rokke med ørerne som ingen andre. Og har sat tydelige aftryk på dansk showbizz. Her er han til uddelingen af Bodil-priser i 2008.
Foto: BORBERG THOMAS

Slut. Han kunne rokke med ørerne som ingen andre. Og har sat tydelige aftryk på dansk showbizz. Her er han til uddelingen af Bodil-priser i 2008.

Kultur

Klein i sygesengen: Jeg har nogle virkelig underlige drømme for tiden

Forfatteren Michael Svennevig besøgte Klein på hospitalet for få uger siden.

Kultur

Han var lidt et ikon for Michael Svennevig at interviewe.

Som så mange andre har forfatteren siddet klistret til skærmen som ung og fulgt med i det Klein'ske univers på tv, men siden har de mødt hinanden nogle gange og lavet diverse filmforevisninger, foredrag og samtaler sammen.

Derfor var det også naturligt, at Klein blev spurgt, da Michael Svennevig skulle lave en bog med portrætsamtaler, der kredser om emnet drømme og visioner.

»Men det var også lidt svært. Netop fordi man er vokset op med ham som et ikon i fjernsynet. Alle de der udsendelser har man for sit indre blik, så det er en lidt mystisk dobbeltrolle pludselig at sidde over for mennesket«, siger Michael Svennevig.

Han besøgte Klein på hospitalet for et par uger siden, efter entertaineren var faldet om og blevet indlagt.

Klein var dog meget fattet og ved forbavsende godt mod, fortæller Michael Svennevig.

»Men det er klart, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle reagere, da han fortalte, at det var kræft. Som jo også hans kone døde af. Jeg spørger ham, om det er noget, der kan fjernes, men det ved han ikke. Han laver sjov med det«.

De underlige drømme kom aldrig videre Michael Svennevig var kommet på hospitalet for at vise Klein den færdige udgave af sin portrætbog og samtidig for at spørge, om Jesper Klein ville være med ved en præsentation af bogen og i øvrigt medvirke i endnu én.

Det første når han ikke at blive parat til, siger Klein, som dog gerne vil være med i endnu en bog om drømme og visioner:

»Jeg har de mest underlige drømme for tiden. Vil du gerne have dem med?«

Michael Svennevig nikker.

»Men de er altså virkelig, virkelig underlige«, understreger Klein med et tindrende blik.

Det er en lidt mystisk dobbeltrolle pludselig at sidde over for mennesket

»Det er kun godt at have noget andet at tænke på«, understreger han over for Svennevig på hospitalet.

SAMTALE FRA NY PORTRÆTBOG

»Desværre nåede jeg ikke at få nogen tekst fra ham«, siger Michael Svennevig i dag.

»Desværre kommer der slet ikke flere tekster fra ham. Det er så underligt, når nogen ikke er der mere. Så er der kun stilhed. Og så er der tomt der, hvor der før var et menneske, en person, der har givet så meget til så mange. Et menneske som vi er mange, der er vokset op med på tv. Han er en del af den fælles fortælling, som vi alle er en del af, men som han har farvet så meget med sit virke, så meget mere end så mange andre«.

Med humor blotter man også sig selv

Samtalen med Jesper Klein til bogen 'Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne' blev foretaget for et års tid siden, og for Michael Svennevig var det blot en understregning af, hvor helt speciel en person, Jesper Klein var.

Han brugte altid humoren til at nå andre mennesker, og det er jo et stærkt våben

»Han har været enorm generøs i den kontakt, jeg har haft. Meget åben og følsom og sårbar. Og efter så mange år i branchen, kunne man godt gå hen og blive anderledes, men det var han ikke. Han brugte altid humoren til at nå andre mennesker, og det er jo et stærkt våben til at få nogle synspunkter frem, men man blotter også sig selv. Og det gjorde han«, siger Michael Svennevig.

»Han havde virkelig en sårbarhed og en følsomhed, der rørte mig. Det er egentlig ikke det dybeste kapitel i bogen, men der er humor i det, og det giver et godt indtryk af ham. Jeg var ret berørt af samtalen med ham. Hvis man kan overleve med den sårbarhed, han havde, i den branche, så har man virkelig fat i noget menneskeligt. Og det er jo ikke så skidt«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce