Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Slut. Han kunne rokke med ørerne som ingen andre. Og har sat tydelige aftryk på dansk showbizz. Her er han til uddelingen af Bodil-priser i 2008.
Foto: BORBERG THOMAS

Slut. Han kunne rokke med ørerne som ingen andre. Og har sat tydelige aftryk på dansk showbizz. Her er han til uddelingen af Bodil-priser i 2008.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klein i sygesengen: Jeg har nogle virkelig underlige drømme for tiden

Forfatteren Michael Svennevig besøgte Klein på hospitalet for få uger siden.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han var lidt et ikon for Michael Svennevig at interviewe.

Som så mange andre har forfatteren siddet klistret til skærmen som ung og fulgt med i det Klein'ske univers på tv, men siden har de mødt hinanden nogle gange og lavet diverse filmforevisninger, foredrag og samtaler sammen.

Derfor var det også naturligt, at Klein blev spurgt, da Michael Svennevig skulle lave en bog med portrætsamtaler, der kredser om emnet drømme og visioner.

»Men det var også lidt svært. Netop fordi man er vokset op med ham som et ikon i fjernsynet. Alle de der udsendelser har man for sit indre blik, så det er en lidt mystisk dobbeltrolle pludselig at sidde over for mennesket«, siger Michael Svennevig.

Han besøgte Klein på hospitalet for et par uger siden, efter entertaineren var faldet om og blevet indlagt.

Klein var dog meget fattet og ved forbavsende godt mod, fortæller Michael Svennevig.

»Men det er klart, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle reagere, da han fortalte, at det var kræft. Som jo også hans kone døde af. Jeg spørger ham, om det er noget, der kan fjernes, men det ved han ikke. Han laver sjov med det«.

De underlige drømme kom aldrig videre Michael Svennevig var kommet på hospitalet for at vise Klein den færdige udgave af sin portrætbog og samtidig for at spørge, om Jesper Klein ville være med ved en præsentation af bogen og i øvrigt medvirke i endnu én.

Det første når han ikke at blive parat til, siger Klein, som dog gerne vil være med i endnu en bog om drømme og visioner:

»Jeg har de mest underlige drømme for tiden. Vil du gerne have dem med?«

Michael Svennevig nikker.

»Men de er altså virkelig, virkelig underlige«, understreger Klein med et tindrende blik.

Det er en lidt mystisk dobbeltrolle pludselig at sidde over for mennesket

»Det er kun godt at have noget andet at tænke på«, understreger han over for Svennevig på hospitalet.

SAMTALE FRA NY PORTRÆTBOG

»Desværre nåede jeg ikke at få nogen tekst fra ham«, siger Michael Svennevig i dag.

»Desværre kommer der slet ikke flere tekster fra ham. Det er så underligt, når nogen ikke er der mere. Så er der kun stilhed. Og så er der tomt der, hvor der før var et menneske, en person, der har givet så meget til så mange. Et menneske som vi er mange, der er vokset op med på tv. Han er en del af den fælles fortælling, som vi alle er en del af, men som han har farvet så meget med sit virke, så meget mere end så mange andre«.

Med humor blotter man også sig selv

Samtalen med Jesper Klein til bogen 'Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne' blev foretaget for et års tid siden, og for Michael Svennevig var det blot en understregning af, hvor helt speciel en person, Jesper Klein var.

Han brugte altid humoren til at nå andre mennesker, og det er jo et stærkt våben

»Han har været enorm generøs i den kontakt, jeg har haft. Meget åben og følsom og sårbar. Og efter så mange år i branchen, kunne man godt gå hen og blive anderledes, men det var han ikke. Han brugte altid humoren til at nå andre mennesker, og det er jo et stærkt våben til at få nogle synspunkter frem, men man blotter også sig selv. Og det gjorde han«, siger Michael Svennevig.

»Han havde virkelig en sårbarhed og en følsomhed, der rørte mig. Det er egentlig ikke det dybeste kapitel i bogen, men der er humor i det, og det giver et godt indtryk af ham. Jeg var ret berørt af samtalen med ham. Hvis man kan overleve med den sårbarhed, han havde, i den branche, så har man virkelig fat i noget menneskeligt. Og det er jo ikke så skidt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden