Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DR/arkiv/Jyllands Posten
Foto: DR/arkiv/Jyllands Posten

Klenodie. Familien Varnæs' spisestue dannede rammen om mange kendte scener i Matador. Her er det Tante Møghes 100 års fødselsdag.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sæt dig til bords med familien Varnæs

Bankdirektørens spisestue fra Matador er sat til salg.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tante Møghe, oberst Hachel, Elizabeth Friis.

Dem og mange flere personligheder fra tv-serien Matador har taget plads i spisestuen hos familien Varnæs.

Nu får du også mulighed for sætte dig til bords i bankdirektørens stol, når hele spisestuemøblementet fra den legendariske tv-succes kommer på auktion.

Det ovale bord, 11 stole, linnedskab, buffet samt en stor skænk er netop sat til salg hos auktionsfirmaet Lauritz.com.

Vurderingen lyder på 50.000 kroner, mens mindsteprisen for møblementet med den særlige historie er 28.000 kroner.

Et køb, der overskred budgettet

Spisestuen i jugendstil er fremstillet af birketræ omkring 1920 og har medvirket i samtlige 24 afsnit af Matador. Nordisk Film købte den forud for optagelserne til serien, hvorimod de øvrige møbler i serien blev lejet til formålet.

»Det samme kunne vi også med spisestuen, men vi kunne ikke få garanti for, at den ikke var solgt videre, når vi skulle bruge den igen. Ud fra en klar fornemmelse af den betydning, Varnæs' spisestue ville kunne få for historien, besluttede vi at købe spisestuen, selvom der faktisk ikke var plads til det på budgettet«, har seriens instruktør Erik Balling beskrevet i bogen 'Historien om Matador'.

Store skuespillere som både Helle Virkner, Ove Sprogøe og Poul Reichhardt har siddet på stolene i det store møblement, som i årene efter de sidste Matadoroptagelser i 1981 blev placeret på Nordisk Films rekvisitlager.

Siden er det blevet brugt i filmatiseringen af Matador-forfatteren Lise Nørgaards erindringer 'Kun en pige', hvor det stod i hendes barndomshjem.

Har man ikke plads eller råd til den berømte spisestue, kan man ganske gratis prøvesidde møblementet hos Lauritz.com på Gl. Holstedvej 10 i Næstved frem til auktionens afslutning den 18. oktober.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden