Lukning. Cykling forbudt på den røde cykelsti siger Københavns Kommune.
Foto: JENS DRESLING

Lukning. Cykling forbudt på den røde cykelsti siger Københavns Kommune.

Kultur

Københavns Kommune forbyder kørsel på spritny cykelsti

Belægningen er for glat, og kommunen frygter for styrt på den røde cykelsti på Nørrebro.

Kultur

Københavns Kommune forbyder med øjeblikkelig virkning cykling på den røde cykelsti Superkilen.

Belægningen er for glat og giver risiko for faldulykker.

»Cykelstien er midlertidig lukket grundet glat belægning«, står der på de gule skilte, som kommunen nu har sat op.

Tidligere har kommunen opsat advarselstavler i regnvejr, men vurderingen er nu, at belægningen heller ikke er sikker i tørvejr.

»Belægningen er ikke, som den skal være på en cykelsti, og borgerne skal kunne færdes trygt i byen, så derfor har vi lukket den helt«, fortæller Centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen Niels Tørsløv til politiken.dk.

Må gerne trække cyklen Lukningen af Superkilen betyder, at byens mange cyklister må stå af cyklen og trække den, hvis de skal passere den røde belægning.

Forbuddet kommer, efter Teknologisk Institut har undersøgt underlaget og konkluderet, at cykelstien er glat, uanset hvordan vejret er.

Allerede i vinter blev I klar over, at cykelstien var glat i vådt vejr. Hvorfor er det først nu, at I vælger at lægge ny belægning?

»I vinter tog vi de forholdsregler, som vi fandt nødvendige. Vi satte advarselsskilte op, men nu har vi fået nye oplysninger, som gør, at vi har besluttet, at der skal en helt ny belægning på«, siger Niels Tørsløv.

Ifølge Nørrebros lokale nyhedsside 2200n.dk skyldes lukningen også, at kommunen frygter sagsanlæg fra borgere, som falder på cyklen.

Men det afviser Niels Tørsløv over for politiken.dk.

»Jeg vil ikke sige, at det er derfor, men vi har da fået en række henvendelser fra borgere, som har klaget over, at cykelstien har været glat«.

Ny belægningen om to måneder

Niels Tørsløv fortæller, at borgerne senest om to måneder atter kan køre på stien igen. Med mindre det bliver et regnfuldt forår.

»Får vi ekstremt regnvejr, så kan der godt komme forsinkelser, for man kan ikke lave ny belægning, når det regner«, siger han.

Centerchefen kan ikke fortælle, hvor meget det kommer til at koste at lægge ny belægning på den røde sti, da kommunen i øjeblikket er ved at forhandle en aftale på plads.

Den røde cykelsti har været åben for færdsel siden efteråret 2011 og løber gennem den nye park Superkilen på Nørrebro, som først bliver officielt åbnet til juli.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce