Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR
Foto: PR

Ciao. I denne uge åbner en Scarpetta, en Cofoco Le Maché samt et event-køkken på Islands Brygge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Populært madimperium åbner på Bryggen

Cofoco åbner onsdag ny take away, restaurant og event-hal på Islands Brygge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu slår Cofoco til igen.

Madimperiet, der begyndte som en lille søndags take away-biks på på Istedgade i 2003, består i dag af syv restauranter og fire take aways spredt over hele København.

Og nurykker de to indehavere Torben Klitbo og Christian Lytje også over Langebro med deres velsmurte forretning, hvor kunderne strømmer til for at få 'value for money'-oplevelser.

I denne uge åbner de på Islands Brygge både en Cofoco Le Marché med gedigen tag-med-hjem aftensmad på menuen, samt en italiensk restaurant, som har Scarpetta på Nørrebro som forbillede.

LÆS ARTIKEL

Nærmere bestemt sker det i underetagen af A-huset, der tidligere var et forfaldent atelier-kollektiv og siden er blevet omdannet til et fashionabelt lejlighedshotel.

Kvartersrestaurant
Og Torben Klitbo mener, at Scarpetta-konceptet med billig italiensk mad er et sikkert kort.

»Scarpetta på Nørrebro har været fyldt med gæster fra dag et siden vi åbnede den«.

Menukortene på de nu snart to Scarpettaer bliver også identiske med pizza, bøf, gnocchi, risotto og pastaretter. Fem retter går for meget rimelige 275 kroner.

Alligevel afviser Torben Klitbo, at det bliver som at træde ind i en filial af en kæde.

»Vi bryder os ikke om klæderestauranter. Den ny Scarpetta får nogenlunde det samme look, men den bliver alligevel anderledes«, understreger han.

For eksempel får Amager-versionen en stor gårdterasse med plads til 80 gæster, der kan sidde i læ plus pladser langs facaden, der vender mod havnen og Vesterbro.

Eventhal med storkøkken

Klitbo er da heller ikke bekymret for at rykke ud i et område fjernt fra travle strøg og andre restauranter.

»På Rantzausgade og Griffentfeldsgade (hvor Scarpetta 2 åbende, red.) var der heller ikke mange mennesker, men det er der nu. Og vi kan i øvrigt godt lide idéen om at være en kvarterrestaurant, og der bor jo mange mennesker herude, så vi ser det som en fordel af være nogle af de første i det her område«.

Ved siden af Scarpetta den anden åbner fjerde filial af Cofoco Le Marche og lidt længere henne ad Bryggen har Cofoco også overtaget den 800 kvadratmeter store hal, der tidligere husede den roste avantgarde-restaurant Madeleines Madteater.

LÆS ARTIKEL

ARTIKLEN ER OPDATERET.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden